Nyt Viaplayssa: Selviytymisseikkailu 65 yhdistelee scifiä ja dinosauruksia viihdyttävästi

Adam Driver esittää pääosaa eeppisessä tieteiselokuvassa, joka sijoittuu 65 miljoonan vuoden taakse menneisyyteen.

22.12.2023
Mainos

Tieteisseikkailu 65 kertoo, kuinka pakkolaskun tehnyt avaruuslentäjä tajuaa haaksirikkoutuneensa tuntemattoman planeetan sijaan omalle maapallollemme. Dinosaurukset hallitsivat maapalloa 65 miljoonaa vuotta sitten, ja pakkolaskun aiheuttaneiden asteroidien joukossa on niiden massatuhon käynnistänyt jättimurikka. Adam Driverin esittämä Mills ei kuitenkaan osaa arvata edessä olevia vaaroja.

Mills ja toinen elossa selvinnyt matkustaja, pieni Koa-tyttö, joutuvat taivaltamaan läpi vaarallisen erämaan kohti ainoata mahdollisuutta päästä pois planeetalta. Selviytymistarinaan tuo dinosauruskohtaamisten ohella eloa Millsin ja Koan hiljalleen rakentuva yhteispeli. 65 on jännittävä tieteisseikkailu, jonka hirviöt on toteutettu taitavasti ötököistä hirmuliskoihin. Näyttelijät saavat katsojan eläytymään pinteeseensä. 

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Selviytymisseikkailun takana on elokuvantekijäduo Scott Beck ja Bryan Woods, jotka käsikirjoittivat vuoden 2018 tieteiskauhuhitin Hiljainen paikka.

– Sisäiset 12-vuotiaamme olivat aina halunneet kirjoittaa dinosauruselokuvan, Beck kertoi Episodin haastattelussa. Tällä kertaa hän vastasi Woodsin kanssa myös ohjauksesta.

– Kauhu, jännitys, toiminta, seikkailu, ne olivat meidän suosikkejamme. Ja vielä enemmän pidämme genren yhdistämisestä elävään sydämeen: hahmoihin, joista välittää, hän jatkaa.

– Suosikkitarinamme ovat aina hyvin elokuvallisia, Woods lisää.

Adam Driverille ylivoimaisen houkuttava tekijä oli päästä esittämään hahmoa, jonka fyysinen selviytymistaistelu heijastelee hänen sisäistä kamppailuaan.

– Minua kiinnostavat kaikki elokuvantekemisen osa-alueet, eikä yksikään kuvauskokemus ole samanlainen muiden kanssa. Tämä elokuva, 65, vaikutti erityisen ainutlaatuiselta. Se on tietenkin ison mittakaavan tapaus, koska siinä on dinosauruksia. Silti siinä oli tilaa pitkälle mietityille hahmoille ja isoille yleisille teemoille. Samalla se on uskomattoman viihdyttävä. On erityisen miellyttävää olla osa elokuvaa, jota tietää kokonaisten perheiden voivan käydä katsomassa yhdessä, Driver kuvaili Episodin haastattelussa.

Nyt tämä kaukaiseen menneisyyteen sijoittuva selviytymistarina on lisätty Viaplayn valikoimaan.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!