Ghostbusters: Afterlife on upea kunnianosoitus nostalgiselle elokuvasarjalle – Myös kaikki aiemmat osat katsottavissa Viaplayssa

Ghostbusters: Afterlife on upea kunnianosoitus ikoniselle elokuvasarjalle.

28.02.2024
Mainos

Lähes jokaisella elokuvien ystäville lienee jonkinlainen suhde nostalgisiin Ghostbusters-elokuviin.

Ensimmäinen Ghostbusters – suomeksi Haamujengi – ilmestyi vuonna 1984, ja siitä tuli välitön klassikko, jonka tunnusbiisin tuntee lähes jokainen. Myös viisi vuotta myöhemmin ilmestynyt jatko-osa oli hitti. 

Sen jälkeen saatiin odottaa vuosikymmeniä, ennen kuin ikoniselle elokuvasarjalle tuli lisää jatkoa. Vuoden 2016 Ghostbusters käynnisti elokuvasarjan uudelleen neljän naistähden voimin. Siinä alkanutta tarinaa ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole jatkettu, vaan sen sijaan vuonna 2021 ilmestyi täysin itsenäinen uusi tarina Ghostbusters: Afterflife, joka on nyt katsottavissa Viaplayssa.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Ghostbusters: Afterlifen ohjauksesta vastaa alkuperäisen ohjaaja Ivan Reitmanin poika Jason Reitman, joka on jo vuosia ollut menestyksekäs elokuvantekijä, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Juno ja Up in the Air.

Ghostbusters-elokuvat ovat aiemmin sijoittuneet New Yorkiin, mutta nyt tapahtumat on siirretty Yhdysvaltain maaseudulle. Yksinhuoltajaäiti Callie (Carrie Coon) muuttaa jumalan selän taakse, kun hänen isänsä kuolee ja jättää Callielle rapistuvan talon keskellä peltoa. Callien kaksi mukulaa, Phoebe (Grace McKenna) ja Trevor (Finn Wolfhard) joutuvat tietysti muuttamaan äidin mukana, ja molemmilla on pieniä sopeutumisvaikeuksia pienen kaupungin elämään. Mikäpä piristäisi elämää paremmin kuin karanneet haamut ja maailmanloppu? Callien isän talosta löytyy yksi jos toinen salaisuus ja pian koko perhe joutuu maailmanpelastushommiin.

Elokuvan nuoret näyttelijät ovat loistavia. Grace kannattelee Phoeben roolissa koko elokuvaa. Stranger Things -sarjasta tuttu Wolfhard on yhtä lailla vakuuttava. Logan Kimin roolihahmossa on hyvää ajoitusta ja itsevarmuutta. Marvel-elokuvista tuttu Paul Rudd esittää sympaattista opettajaa, ja pian aletaankin kehitellä romanssia Callien kanssa.

Ghostbusters: Afterlife on upea kunnianosoitus ikoniselle elokuvasarjalle. Siinä on mukana paljon yhteyksiä alkuperäiseen elokuvaan, ja lopussa katsojaa odottaa jättiyllätys, kun alkuperäisen elokuvan tähdetkin tulevat osaksi tarinaa. Mutta miten? Sitä ei ole syytä paljastaa.

Myös aiemmat Ghostbusters-elokuvat ovat katsottavissa Viaplayssa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!