Suosikkinäyttelijä Ray Romano teki lämminhenkisen elokuvan – Somewhere in Queens nyt Viaplayssa

Lämminhenkisen elokuvan ytimessä on New Yorkissa asuva perhe. Luvassa on nokkelaa sanailua ja koskettavia hetkiä.

28.02.2024
Mainos

Ray Romano esittää pääosaa ohjaamassaan uutuuselokuvassa Somewhere in Queens. Kaikki rakastavat Raymondia -sarjasta tutun suosikkinäyttelijän esikoisohjaus on lämminhenkinen tarina New Yorkissa asuvasta italialaisamerikkalaisesta perheestä. 

Romano esittää miestä nimeltä Leo Russo, joka yrittää tasapainoilla elämässään, johon mahtuu monenlaisia perhevelvollisuuksia, työpaineita ja unelmien tavoittelua

Elokuvan ytimessä on Russon perhe, jota kuvataan todentuntuisesti. Romano ja hänen vaimoaan Angelaa esittävä Laurie Metcalf sopivat loistavasti yhteen. Heidän yhteisissä keskusteluissaan on mukavaa huumoria ja helliä hetkiä. Jacob Ward esittää luontevasti heidän poikaansa nimeltä Sticks.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

New Yorkin Queens ei ole pelkkä elokuvan kulissi. Erilaisista kulttuuriviittauksista ja yhteisöllisistä kokoontumisista muodostuu elokuvalle kiehtova tausta. Romano on vanginnut italialaisamerikkalaisen elämän ytimen riehakkaista sunnuntai-illallisista hulvattomiin naapuruston juhliin. Niistä syntyy aitoa tarinankerrontaa.

Elokuvan vahvuuksiin kuuluu myös näyttelijäkaarti, jonka jokainen jäsen on mukana rakentamassa perhesuhteita. Sadie Stanley loistaa Sticksin tyttöystävänä Daniellena ja tuo hahmoonsa syvyyttä ja kestävyyttä. 

Käsikirjoitus kulkee tutun tuntuisia polkuja, mutta siinä on jotain hyvin rehellistä. Tarinassa syvennytään aidosti vanhempien odotuksiin, itsensä löytämiseen ja perheitä yhdistäviin siteisiin. Dialogi on paitsi hauskaa myös ajatuksia herättävää. Somewhere in Queens sisältää komediallisen pinnan alla painavampiakin aiheita. Angelan taistelu sairautta vastaan tuo tarinaan ristiriitoja ja korostaa ihmisten kykyä kestää vastoinkäymisiä. Romano ja Metcalf tekevät näissä kohtauksissa vahvoja ja inhimillisiä suorituksia, joissa on mukana haavoittuvuutta ja voimaa.

Romanon tarkka silmä yksityiskohtiin näkyy jokaisessa kuvassa sekä Queensin vilkkailla kaduilla että Russon perheen kodikkaissa sisätiloissa. Elokuvan visuaalinen estetiikka on hillitty, mutta se toimii sopivana taustana draaman kehittymiselle, sillä se vangitsee arkielämän olemuksen autenttisesti ja kauniisti.

Tutkiessaan perhesiteitä ja sisäistä kasvua Somewhere in Queens tarjoaa koskettavan muistutuksen tärkeimpien hetkien vaalimisen tärkeydestä. Lopputulos on ajaton tarina rakkaudesta ja ihmisiä yhdistävistä siteistä.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!