Nyt Viaplayssa: Spider-Man: Across the Spider-Verse on uskomattoman kekseliäs elokuva, jolle yksi katselukerta ei riitä

Animaation eri tekniikat ja klassisen supersankarin monet hahmot lyövät kättä elokuvassa, joka jatkaa Spider-Manin seikkailuja vaihtoehtoisissa maailmoissa.

22.12.2023
Mainos

Spider-Man: Across the Spider-Verse on huikea jatko vuoden 2018 yllättäjälle. Erilaisia animaatiotekniikoita ja supersankaritarinoita kekseliäästi yhdistelevä Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia nousi sekä yleisön että kriitikoiden suosikiksi. Lisäksi se palkittiin Oscarilla vuoden parhaana animaatioelokuvana.

Spider-Man: Across the Spider-Verse miellyttää taatusti alkuperäisen elokuvan ystäviä. Se on  ensimmäinen osa uutta seikkailua, jonka täydentää vuonna 2024 ilmestyvä Beyond the Spider-Verse.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Peter Parkerin kuoltua uusi Hämähäkkimies Miles Morales (äänenä Shameik Moore) saa tervetullutta seuraa edellisessä elokuvassa kohtaamansa toisen ulottuvuuden Gwen Stacyn (Hailee Steinfeld) muodossa. Valitettavasti tämä tietää, että vaikka universumista toiseen Gwen ihastuu Spider-Maniin, ei lopputulos koskaan ole kaunis.

Milesille kuitenkin selviää, että Gwenillä on hänen todellisuudessaan myös työvelvoite, joka liittyy hämähäkkimultiversumin virheiden ja rakoilujen korjaamiseen. Siitä vastaa todellisuuksien välinen Hämähäkkimiesten organisaatio, joka haluaa pitää huolen siitä, että tietyt Spider-Man-kaanonin lainalaisuudet toteutuvat jokaisessa ulottuvuudessa. Sen toimintaan aluksi mukaan haluava Miles alkaa pian kuitenkin epäillä, ovatko järjestön toimintatavat ainoita mahdollisia tai edes oikeutettuja. Siihen liittyvät myös lopun yllätyspaljastukset Milesin roolista isommassa Spider-Man-kuvassa.

Across the Spider-Verse leikittelee edellistäkin osaa enemmän erilaisilla tyylilajeilla esitellessään loputtomasti erilaisia versioita sankaristamme. Näistä Spider-Gwenin ohella tärkeimmäksi nousevat edellisessä osassakin nähty Peter B. Parker (Jake Johnson) sekä Spider-Man 2099 (Oscar Isaac), ”ainut Hämähäkkimies ilman huumorintajua”. 

Erilaisia kekseliäitä hahmoja ilmestyy näyttämölle sellaista vauhtia, että heikompaa hirvittää ja monia visuaalisia vitsejä menee helposti ohi ensikatselulla. Spider-Man: Across the Spider-Verse onkin elokuva, josta löytyy ammennettavaa useampaankin katselukertaan.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!