Viihdyttävästä kauhuelokuvasta tuli menestys – Insidious: The Red Door nyt Viaplayssa

Insidious-elokuvasarjan tähti Patrick Wilson toimii myös ohjaajana elokuvassa Insidious: The Red Door, joka herättää kauhuelokuvien ystävissä nautinnollisia reaktioita.

02.02.2024
Mainos

James Wanin ohjaama Riivattu (Insidious) aloitti vuonna 2011 menestyksekkään kauhuelokuvien sarjan, joka on edennyt jo viidenteen osaan. Nyt Viaplayn valikoimaan lisätyssä elokuvassa Insidious: The Red Door on kulunut yhdeksän vuotta siitä ensimmäisestä riivaustapauksesta. Josh Lambert (Patrick Wilson) on eronnut vaimostaan Renaista (Rose Byrne). Elokuvan keskushahmoksi nousee heidän poikansa Dalton (Ty Simpkins), joka on nyt aikuinen ja lähdössä opiskelemaan. Perheenjäsenten välit ovat kireät, ja Daltonin lapsuusmuistot nousevat pintaan. Ovi pelottavaan rinnakkaistodellisuuteen aukenee jälleen.

Taidekurssilla Dalton piirtää kuvan punaisesta ovesta, jota käytetään pääsyyn The Furtheriin. 

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Samaan aikaan kuolleen miehen haamu alkaa vainota Joshia, ja selviää, että kyseessä on hänen isänsä Ben Burton, joka jätti perheensä, kun Josh oli nuori. 

Elokuvan ilmapiiri poikkeaa aiemmista Insidious-elokuvista. Kokonaisuus on tällä kertaa vakavampi. Vaikka tuttu verenpunainen demoni tekee paluun, tarina keskittyy pääasiassa Daltonin muistoihin. 

Elokuvasarjan tähti Patrick Wilson paitsi näyttelee yhtä pääroolia tekee samalla debyyttinsä ohjaajana. Hän on onnistunut luomaan elokuvaan salaperäisen tunnelman. Insidious: The Red Door toimii hyvin käyttämällä aineksina perinteistä pelottelua. Wilson rakentaa tehokkaasti jännitystä ja pitää katsojan koko ajan varuillaan. Elokuvan vahvuus on sen viihdyttävyydessä. Kauhuelokuvan ystävissä se herättää suorastaan nautinnollisia reaktioita, kun jotain pelottavaa iskee odottamatta.

Näyttelijäkaartiin kuuluu tälläkin kertaa elokuvasarjan käsikirjoittaja Leigh Whannell sekä moni aiemmista elokuvasarjan osista tuttu nimi, kuten muun muassa Andrew Astor, Steve Coulter, Joseph Bishara, Angus Sampson ja Lin Shaye. Uusina kasvoina nähdään Sinclair Daniel ja Hiam Abbass.

Insidious: The Red Door nousi menestykseksi elokuvateattereissa, kun se sai ensi-iltansa kesällä 2023. Se keräsi peräti 189 miljooonan dollarin maailmanlaajuiset lipputulot, ja siitä tuli Insidious-elokuvasarjan suosituin osa. Nyt tämä kauhuhitti on katsottavissa Viaplaysta.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!