Ai että! Nyt on Asterix-faneille makupala HBO Maxissa

IMDb-arvosana on 6,9.

20.9.2022 16:03

HBO Maxin valikoimassa on nyt Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho (2014). Elokuva on suomeksi ääninäytelty.

Julius Caesar paljastaa uusimman suunnitelmansa päästä eroon sinnikkäistä gallialaisista lopullisesti. Koska hänen armeijansa ei ole onnistunut nujertamaan tätä viimeistä vastarinnan saareketta, hän päättää tuoda sivilisaation kylän porteille.

Caesar rakentaa uuden Rooman – Jumaltenrannan – Asterixin kylän ympärille, painostaen gallialaiset joko omaksumaan kulttuurin tai lähtemään. Huolimatta Asterixin ja Obelixin suunnitelmista pysäyttää rakennustyöt, alkavat rakennukset pian nousta ja Rooman kansalaiset saapuvat valtaamaan heidän asuinaluettaan, aiheuttaen kaaoksen Asterixin kylään.

Episodi antoi elokuvalle kolme tähteä:

”Elokuva seuraa melko uskollisesti alkuperäistä sarjakuvaa, vaikka tuokin siihen muutamia ylimääräisiä sivujuonteita. Sovitus ei tavoittelekaan alkuteoksen 1960- ja 70-luvun vaihteen poliittisen tilanteen satiiria ja muita aikuisia ja yhteiskunnallisia koukkuja. Se on suunnattu nuoremmalle yleisölle, ja nostaa senkin takia yhdeksi päähenkilöksi roomalaisen pikkupojan. Ratkaisu toimii, koska yleisön nuorimmaiset arvostanevat elokuvan koheltavampaa toimintaa.”

Alla traileri. Lue myös: House of the Dragon -näyttelijät yllättäen vaihtuvat – syynä tekijöiden riskialtis valinta – Episodi.fi

Lisää luettavaa