Alec Baldwin antoi ymmärtää syyttäjiensä olevan rahan perässä – ”Miksi haastaa ihmisiä oikeuteen, jos et aio saada rahaa?”

Uproxxin mielestä kommentit eivät olleet taktisesti järkeviä.

9.3.2022 04:30

Alec Baldwinia vastaan on nostettu useita oikeusjuttuja Rustin kuvauksissa lokakuussa 2021 sattuneen traagisen onnettomuuden vuoksi. Kuvauksissa kuoli pääkuvaaja Halyna Hutchins Baldwinin laukaistessa kohtausta harjoitellessaan aseen.

Vielä pian onnettomuuden jälkeen Baldwin halaili Hutchinsin aviomiehen Matt Hutchinsin kanssa, mutta vastikään myös omaiset nostivat oikeusjutun Baldwinia vastaan, ja he syyttävät saman oikeusjutun puitteissa tapauksesta Baldwinin lisäksi myös apulaisohjaaja Dave Hallsia ja asemestari Hannah Gutierrez-Reediä.

Vaikka sekä Halls että Gutierrez-Reed ovat syytettynä omaisten oikeusjutussa, Matt Hutchins on silti sanonut Baldwinin yrittävän sälyttää syytä muiden osapuolten niskoille. Hän on sanonut olleensa vihainen nähdessään Baldwinin puhuvan kuolemasta niin julkisesti ja seikkaperäisesti ottamatta kuitenkaan vastuuta, vaikka Baldwin olisi juuri kuvaillut tappaneensa hänet. Matt Hutchinsin mielestä Baldwin on niin ikään ottanut itselleen uhrin roolin.

Omaisten toimien tultua julkisuuteen Baldwin julkaisi sosiaalisessa mediassa videon valotaideteoksesta, jossa julistettiin ”kaiken järjestyvän”. Nyt Baldwin on kuitenkin tuonut esille mahdollisesti kriittisempää äänensävyä, sillä ainakin Uproxxin tulkinnan mukaan hän antoi ymmärtää joidenkin oikeusjuttuja nostavien tahojen olevan rahan perässä.

– Alusta lähtien, siitä hetkestä lähtien kun tämä tapahtui, kaikki ovat kertoneet kaiken tuskan ja kärsimyksen lisäksi niistä kauheista tunteista, joita meillä on. Ja tietysti on kaksi uhria, eikä kukaan muu ole niin sanotusti uhri, Baldwin sanoi Boulder International Film Festival -tapahtumassa.

– Olemme olleet tilanteessa, jossa tietyt ihmiset eivät ole niin kovin kiinnostuneita saamaan selville, mitä todella tapahtui, näyttelijä jatkoi.

Sen jälkeen Baldwin äityi aika kryptiseksi:

– On olemassa tietty ryhmä asianosaisia millä tahansa puolella, ja heidän asenteensa on, noh… ihmisillä, jotka vaikuttavat aika piittaamattomilta, on tarpeeksi rahaa. Ja on ihmisiä, joilla on rahaa, ja he eivät ole piittaamattomia. Emme anna sen estää meitä tekemästä sitä, mitä meidän on oikeudessa tehtävä. Miksi haastaa ihmisiä oikeuteen, jos et aio saada rahaa? Sitä sinä teet, Baldwin muotoili.

Baldwin vertaili myös auto-onnettomuuksia, lento-onnettomuuksia ja aseteollisuuden onnettomuuksia elokuvien kuvauksissa sattuneisiin kuolemantapauksiin johtaneisiin onnettomuuksiin, joita ei ole Baldwinin mukaan sattunut elokuvateollisuudessa kuin neljä viimeisen 75 vuoden aikana. Hän lisäsi vielä, ettei hänelle ole aiemmin sattunut onnettomuuksia koko uransa aikana.

Uproxx-julkaisu arveli, etteivät Baldwinin kommentit ole taktisesti kovin järkeviä, koska oikeusprosessi on vielä kesken. Alla Baldwinin julkaisema video valotaideteoksesta.

Lue myös: Idris Elba luuli tulleensa ammutuksi leffansa kuvauksissa – näin tapahtumat etenivät – Episodi.fi

Lähde: Uproxx

Lisää luettavaa