Alec Baldwin luuli ampumisen jälkeen tapahtuneen ihan muuta – kommentoi: ”En voi sanoa kuka se on, mutta tiedän etten se ole minä”

Baldwin selvensi onnettomuutta omalta osaltaan.

Alec Baldwinin haastattelu on julkaistu ABC-kanavalla Yhdysvalloissa. Siinä käytin läpi Rustin tragediaa. Kyseisen elokuvan kuvauksissa Baldwinin kädessä ollut ase laukesi, ja sisällä ollut oikea patruuna osui ohjaaja Joel Souzaan ja pääkuvaaja Halyna Hutchinsiin. Souza loukkaantui ja Hutchins menehtyi onnettomuuden seurauksena.

Tapauksen johdosta on jo ehditty nostaa kanteita. Kuvaussihteeri Mami Mitchell väittää omassa kanteessaan, että Baldwin pelasi ”venäläistä rulettia” kuvauksissa. Kuvaussihteerin mukaan Baldwin viritti aseen ja ampui sillä. Baldwin kertoi, ettei hän kuitenkaan vetänyt liipaisimesta.

Baldwin sanoi, että hän koki tarvetta antaa haastattelu, koska onnettomuudesta on kerrottu hänen mielestään väärinkäsityksiä. Baldwin sanoi niin ikään, ettei hän tunne syyllisyyttä tapahtuneesta.

– Tunsit shokin, tunsit vihaa, tunsit surua. Tunnetko syyllisyyttä, ABC:n haastattelija kysyi Baldwinilta.

– Ei, ei. Minusta siinä on… Joku on vastuussa siitä mitä tapahtui, enkä voi sanoa kuka se on, mutta tiedän etten se ole minä, Baldwin vastasi.

– Jumalan nimeen, jos tuntisin olevani vastuussa… olisin saattanut tappaa itseni, jos tuntisin olevani vastuussa. Enkä sano sitä kevyesti, Baldwin jatkoi.

Hollywood-tähti kuvaili hetkeä traagisen laukauksen jälkeen, ja paljasti, ettei tiennyt heti sen jälkeen mitä oli tapahtunut. Baldwin uskoi Hutchinsin pyörtyneen.

– Halynalla ja minulla oli jotain perustavanlaatuisesti yhteistä – me molemmat oletimme aseen olevan tyhjä, Baldwin sanoi.

Jo aiempien tietojen mukaan tilanteessa harjoiteltiin kohtausta varten, ja myös Baldwin sanoi ABC:n haastattelussa hetken olleen harjoittelua.

Tähti kertoi Hutchinsin pyynnöstä tähdänneensä hänen suuntaansa, hänen ”kainalonsa alapuolelle”.

– Joten otan aseen ja alan virittää asetta. En aio vetää liipaisimesta. Pidän asetta siinä missä hän pyysi minua pitämään sitä, Baldwin kuvaili.

Sen jälkeen Baldwin vapautti iskurin, ja kuolettava patruuna lähti matkaan.

– Aseen piti olla tyhjä – ja hän kaatuu. Mietin itsekseni: ”Pyörtyikö hän?”

Baldwin sanoi kuullensa Hutchinsin kuolleen vasta poliiseilta, kun he kertoivat asiasta kuvauspaikalla näyttelijän kuulemisen lopuksi. Katso alta haastattelun ensimmäinen osa.

Lue myös: Liikuttunut Alec Baldwin: ”En vetänyt liipaisimesta” – ”joku laittoi oikean patruunan aseeseen” – Episodi.fi

Lue myös: Alec Baldwin pelasi Rustin kuvauksissa ”venäläistä rulettia” – näin väittää kuvausryhmän työntekijä – Episodi.fi

YouTube video

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut