Alec Baldwin pelasi Rustin kuvauksissa ”venäläistä rulettia” – näin väittää kuvausryhmän työntekijä

Tapauksen vuoksi valmistellaan oikeusjuttuja.

18.11.2021 16:03

Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa viime kuussa Rust-elokuvan kuvauksissa pääkuvaaja Halyna Hutchinsia sekä ohjaaja Joel Souzaa. Hutchins kuoli laukauksen vuoksi sairaalassa ja Souza loukkaantui. Tapauksen vuoksi on nostettu jo useita syytteitä.

Nyt kuvaussihteeri Mami Mitchell on nostanut syytteen Baldwinia ja muita asianosaisia vastaan. Hänen mukaansa käsikirjoitus ei vaatinut tilanteessa ampumista.

– Alec Baldwin, tarkoituksella, ilman pätevää syytä tai tekosyytä, viritti ja ampui ladatulla aseella, vaikka tuleva kuvattava kohtaus ei vaatinut ampuma-aseen viritystä ja ampumista”, Mitchellin kanteessa luki.

Kuvaussihteeri vertasi tilannetta kuuluisaan ja riskialttiiseen asepeliin.

– Baldwin päätti pelata venäläistä rulettia ladatulla aseella tarkistamatta sitä ja ilman asemestarin tekemää tarkistusta. Hänen ja tuottajien käytös oli tarkoituksellisia tekoja ja/tai laiminlyöntejä, ilman oikeutettua syytä tai tekosyytä ja seurauksista piittaamatonta, kanteessa jatkettiin.

Kanteen mukaan Mitchell seisoi hiukan yli metrin päässä Baldwinista laukauksen tapahtuessa. Mitchell väittää saaneensa tilanteen vuoksi fyysisen vamman ja shokin. Lisäksi kuvaussihteeri väittää kärsivänsä äärimmäisistä henkisistä ja fyysisistä kivuista sekä hermosäryistä.

Mitchellin kanteessa syytetään myös asemestari Hannah Gutierrez-Reediä, apulaisohjaaja David Hallsia ja useita eri tuotantoyhtiöitä. Viime viikolla syytteen Baldwinia ja muita asianosaisia vastaan nosti valoteknikko Serge Svetnoy. Hän syytti Baldwinia ja muita asianosaisia piittaamattomuudesta. Svetnoy sanoi myös kärsivänsä henkisesti ja tapauksen vainoavan häntä ikuisesti.

Lue myös: ”Mitä helvettiä tuo oli! Se polttaa!” – tällaista sananvaihtoa Rustin kuvauksissa käytiin kuolemaan johtaneen laukauksen jälkeen – Episodi.fi

Lähde: The Guardian

Lisää luettavaa