”Mitä helvettiä tuo oli! Se polttaa!” – tällaista sananvaihtoa Rustin kuvauksissa käytiin kuolemaan johtaneen laukauksen jälkeen

Kirkon tapahtumat kääntyivät tragediaksi.

2.11.2021 10:35

Hollywood-tähti Alec Baldwinin elokuvan Rust kuvauksissa tapahtui järkyttävä onnettomuus, jonka vuoksi pääkuvaaja Halyna Hutchins sai surmansa ja ohjaaja Joel Souza haavoittui. Onnettomuushetkistä on nyt levinnyt maailmalle uusia yksityiskohtia.

Kohtausta oltiin kuvaamassa pienessä, puisessa kirkossa, kun kuvausryhmä yritti löytää kohtaukseen sopivaa kamerakulmaa. Samalla Baldwinilla oli hallussaan 45-kaliiperinen Colt-merkkinen revolveri.

– Eli siis ilmeisesti vedän tämän esiin ja ”bang!”, näyttelijä sanoi Los Angeles Timesin mukaan ennen laukausta.

Kuolettavasti haavoittunut pääkuvaaja Hutchins kompasteli laukauksen jälkeen taaksepäin ja kaatui sähköteknikon syliin verta vuotaen. Samaan aikaan osuman olkapäähänsä saanut ohjaaja Souza tipahti lattialle.

– Mitä helvettiä tuo oli? Se polttaa, Souza huusi.

Samalla Baldwin laski aseensa kirkonpenkille ja toisti lausetta: ”Mitä helvettiä juuri tapahtui?”

Hutchins puolestaan sanoi puomimikrofonista vastanneelle henkilölle: ”Voi, tuo ei ollut hyvä. Ei, se ei ollut hyvä. Se ei ollut ollenkaan hyvä.”

Tilanteessa laukesi revolveri, jossa oli jostain syystä oikea patruuna sisällä. Vielä ei ole tietoa siitä, miten patruuna päätyi aseeseen.

Hutchinsin kuolemaan johtaneen onnettomuuden vuoksi saatetaan nostaa rikossyytteitä. Jos syytteitä nostetaan, nykyisten tietojen perusteella oikeuteen voisi olettaa saattavan joutua ainakin joko apulaisohjaaja Dave Halls, asemestari Hannah Gutierrez-Reed tai molemmat.

Ei ole tietenkään poissuljettua, etteikö muitakin mahdollisia syytteitä nostettaisi. Kuvauksista on kerrottu väitteitä, että työskentelyolosuhteet olisivat olleet turvattomat. Baldwin saattaisi joutua syytettyjen penkille ainakin sen vuoksi, että hän on elokuvan tuottaja.

Revolveri oli kahden muun aseen kanssa lavastekärryssä, johon ne oli ilmeisesti jättänyt asemestari Gutierrez-Reed. Apulaisohjaaja Halls kertoi kuulusteluissa, että hänen olisi pitänyt tarkistaa revolveri vielä ennen sen luovuttamista Baldwinille. Hallsin mukaan Gutierrez-Reedin puolestaan olisi pitänyt pyöräyttää aseen patruunapesää tarkistaakseen sen patruunoiden varalta. Kuulusteluissa Halls ei muistanut, tapahtuiko kumpaakaan asiaa.

Halls kuitenkin muisti nähneensä patruunapesässä kolme patruunaa, joita hän luuli paukkupatruunoiksi. Kuulusteluissa Halls sanoi, että hänen olisi pitänyt tarkistaa ne kaikki erikseen. Alla kuva kirkosta hetki ennen laukausta.

Lue myös:

Rustin asemestari: ”Kuvaukset eivät olisi muuttuneet vaaralliseksi…” – ei tiedä mistä kovat patruunat päätyivät Baldwinin aseeseen – Episodi.fi

Baldwinille aseen antanut Dave Halls munasi vuonna 2019 – vamma aseen lauettua ja potkut kuvauksista – Episodi.fi

Lähde: Metro, Los Angeles Times, The Daily Beast

Lisää luettavaa