Lakiammattilaiset vastaavat: voiko Alec Baldwin saada syytteen karmeasta kuolemaan johtaneesta tapaturmasta?

Kauhea juttu.

23.10.2021 22:08

Alec Baldwin joutui keskelle kauheaa tapaturmaa, kun hän laukaisi lataamattomaksi luullun aseen kohti kuvaaja Halyna Hutchinsia ja ohjaaja Joel Souzaa Rust-nimisen länkkärin kuvauksissa.

42-vuotias Hutchins kuoli ja 48-vuotias Souza sai vakavan vamma olkapäähänsä, mutta hänet on jo vapautettu sairaalasta.

Oikeuden dokumenteista selviää, että Baldwin luulin aseen olevan turvallinen. Baldwin on myös auttanut poliisia aktiivisesti.

Nyt lakimiehet ovat pohtineet Baldwinin asemaa lain edessä. Voiko Baldwin saada syytteen tapaturmasta?

Jotta Baldwinia vastaan voitaisiin nostaa syyte, tulisi esittää melko selvät todisteet, että hän yritti tappaa naisen, kertoo Harvardin lakikoulun vanhempi luennoitsija Nancy Gertner.

Mikäli kävisi ilmi, että kuvauspaikalla olisi luistettu turvallisuudesta ja toimittu holtittomasti, voisi Baldwin ehkä tuomita siviilioikeuden kautta.

Lakimies ja yliopistotutori Matthew Nash kertoo, että Baldwin voisi saada tietyin ehdoin syytteen taposta. Baldwin on nimittäin myös elokuvan tuottaja, joten hän on myös vastuussa kuvauspaikan turvallisuudesta.

Syyte tulisi kysymykseen, mikäli kävisi ilmi, että Baldwinille olisi kerrottu, ettei aseella saisi ampua. Hän voisi saada kuolemantuottamussyytteen, mikäli tilanne todettaisiin vaaralliseksi, eikä turvatoimia ole noudatettu.

Kuolemantuottamuksesta voi saada New Mexicossa maksimissaan 5 000 dollarin sakon tai 18-kuukauden vankilatuomion.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa