Rustin asemestari: ”Kuvaukset eivät olisi muuttuneet vaaralliseksi…” – ei tiedä mistä kovat patruunat päätyivät Baldwinin aseeseen

AOP

Asemestari sanoi joutuneensa tekemään kahta työtä.

Rustin ampumistragedian selvittely on edelleen kesken. Kyseisen Hollywood-elokuvan kuvauksissa näyttelijänä ja tuottajana toimineen Alec Baldwinin käsiin päätyi kovalla patruunalla ladattu ase, jonka vuoksi elokuvan 42-vuotias pääkuvaaja Halyna Hutchinson kuoli ja ohjaaja Joel Souza haavoittui. Asetta käsitteli tilanteen aikana ja sitä ennen tiettävästi kolme henkilöä, asemestari Hannah Gutierrez-Reed, apulaisohjaaja Dave Halls sekä Baldwin itse.

Elokuvan asemestarina toiminut 24-vuotias Gutierrez-Reed rikkoi nyt hiljaisuuden ja kommentoi lakitiiminsä välityksellä onnettomuutta. Lausunnossa hänen lakimiehensä Jason Bowles kertoi Gutierrez-Reedin ottavan osaa Hutchinsin perheen suruun. Gutierrez-Reed myös kertoi Joelin (Souzan) olevan hänen ajatuksissaan ja rukoilevansa tämän puolesta. Gutierrez-Reed on lakimiehensä mukaan järkyttynyt tapahtuneesta.

Asemestari haluaa surunvalittelujen lisäksi puolustaa mainettaan.

Lausunnossa asemestari kertoo turvallisuuden olevan hänellä etusijalla kuvauksissa. Hänen mukaansa kuvaukset eivät olisi muuttuneet vaarallisiksi, jos paikalle ei olisi tuotu kovia panoksia. Gutierrez-Reed väittää, ettei hänellä ole tietoa mistä kovat patruunat ovat peräisin.

Gutierrez-Reed sanoi vastanneensa aseista yhdessä rekvisiitörin kanssa, eikä hän omien sanojensa mukaan nähnyt koskaan aseilla ammuttavan kovia patruunoita. Hän sanoi lausunnossa niin ikään, ettei hän olisi sallinut sitä.

Aseiden Gutierrez-Reed sanoo olleen lukittuna joka yö sekä lounastaukojen aikana. Hänen mukaansa yksikään niistä ei ollut teillä tietymättömillä, eikä niillä ampunut kukaan kuvausryhmän jäsenistä.

Lakimiehen laatimassa lausunnossa lukee, ettei Gutierrez-Reed ole koskaan ampunut vahingonlaukausta. Lisäksi lausunnossa mainitaan, että Gutierrez-Reed palkattiin kuvauksissa kahteen työhön, joka teki hänen työstään asemestarina ”äärimmäisen vaikeaa”. Lausunnon mukaan hän halusi kuvauksissa harjoituksia, aikaa aseiden ylläpitoon ja aikaa ampumistilanteisiin valmistautumiseen, mutta väitetysti tuotanto ja hänen osastonsa ei toiminut hänen toiveidensa mukaan.

Gutierrez-Reedin lausunnon mukaan koko tuotanto oli turvaton useiden tekijöiden vuoksi. Näistä tekijöistä hän mainitsi turvallisuuspalaverien puuttumisen, joka ei lausunnon mukaan ollut Gutierrez-Reedin syytä. Gutierrez-Reed aikoo lakitiiminsä avustuksella kommentoida lisää ensi viikolla.

Lue myös: Syyttäjä kertoi mihin Baldwin-tragediassa kiinnitetään erityistä huomiota – tutkinta voi johtaa rikossyytteisiin – Episodi.fi

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät jutut