Alec Baldwin treenasi aseenkäyttöä juuri ennen kuvauksissa tapahtunutta traagista ampumistapaturmaa

Karmea tapaturma.

Torstaina tapahtui karmea onnettomuus Alec Baldwinin tähdittämän Rust-nimisen länkkärin kuvauksissa. Baldwinin käyttämässä aseessa oli oikea luoti, jolla hän ampui vahingossa kuvaaja Halyna Hutchinsin hengiltä ja haavoitti ohjaaja Joel Souzaa olkapäähän.

Uusien tietojen mukaan kuvausryhmä oli käyttänyt aseita tarkkuusammuntaan kuvausten tauoilla. Apulaisohjaaja Dave Halls huusi ”kylmä ase” (tarkoittaen varmistettua, lataamatonta asetta) ennen kuin ojensi aseen Baldwinille.

Baldwin otti aseen haltuunsa ja istahti kirkkolavasteiden eteen ja ryhtyi harjoittelemaan lonkalta vetoa kohtausta varten. Ase laukesi ja Souza kuuli piiskamaisen äänen. Tämän jälkeen Hutchins valitti kovaa kipua mahassaan sekä sitä, kuinka hän ei tunne jalkojaan.

Baldwin selitti tilantessa kamerankäyttäjä Reid Russellille, kuinka hän aikoo vetää aseen kohtauksessa ja ihmetteli, miksi ase laukesi. Russell kertoo Baldwinin olleen aina todella varovainen aseiden kanssa.

Apulaisohjaaja Hallsista on tehty jo valitus 2019, kun hänen kuvauspaikallaan ei noudatettu turvallisuusmääräyksiä. Häntä syytettiin myös seksuaalisesta häiriökäyttäytymisestä.

Kolme ihmistä käsitteli asetta ennen sen laukeamista: asemestari Hannah Gutierrez-Reed, apulaisohjaaja Russell sekä Baldwin.

Lähde: CNN, Unilad

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut