Alec Baldwin haastaa kuvausryhmänsä jäseniä oikeuteen Rust-elokuvan ampumistapaturman takia

Saapa nähdä miten tässä käy.

14.11.2022 15:01

Alec Baldwinin lännenelokuva Rustin kuvauksissa tapahtui kuolemaan johtanut ampumistapaturma lokakuussa 2021. Kuvausten harjoituksissa lauennut ase haavoitti ohjaaja Joel Souzaa ja tappoi kuvaaja Halyna Hutchinsin.

Nyt Baldwin on haastanut kuvausryhmänsä jäseniä oikeuteen syyttäen heitä huolimattomuudesta työpaikalla.

Haasteen saavat jo aiemmin syylliseksi nostettu aseistaja Hannah Gutierrez-Reed, apulaisohjaaja David Halls, lavastevastaava Sarah Zachry sekä rekvisiitan toimittaja Seth Kenney.

– Tragedia tapahtui, koska kuvauksiin tuotiin aitoja ammuksia, jotka ladattiin aseeseen. Gutierrez-Reed ei tarkistanut ammuksia ennen kuin latasi ne aseeseen. Halls ei tehnyt perusteellista tarkastusta, vaan kertoi aseen olevan turvallinen, kun hän ojensi sen Baldwinille. Zachry ei taas raportoinu Gutierrez-Reedin edesvastuuttomasta käytöksestä kuvausten ulkopuolella, joiden perusteella nainen oli turvallisuusriski, haasteessa sanotaan.

Baldwinin lakimiehet kertovat näyttelijän kärsineen huomattavia vahinkoja fyysisesti ja henkisesti sekä menettäneensä työtuloja.

Haasteessa sanotaan myös, että Baldwinia on väärin perustein pidetty syyllisenä tapaturmaan. Baldwin haluaakin nyt puhdistaa nimensä ja haluaa oikeat syylliset vastuuseen teoistaan.

Baldwin on väittänyt, ettei koskenutkaan liipaisimeen, vaikka FBI:n tutkijat kertovat, ettei kyseinen ase voi laueta ilman liipaisimen vetoa.

Baldwin ja tuottajat sopivat Hutchinsin perheen kanssa korvauksista viime kuussa, jotta Rustin tuotanto saataisiin taas käyntiin tammikuussa.

Lähde: Film News

Lisää luettavaa