Halyna Hutchinsin leski tuottaa Rustin loppuun – Alec Baldwin -tapaus päättyi omaisten osalta sovitteluratkaisuun

Vielä riittää silti selvittelemistä.

6.10.2022 11:07

Alec Baldwinia kohtaan on suunniteltu useampiakin oikeusjuttuja, ja yksi taho on ollut Rustin kuvauksissa kuolettavasti haavoittuneen Halyna Hutchinsin omaiset. Hutchins menehtyi lännenelokuvan Rust kuvauksissa sattuneeseen Baldwinin vahingonlaukaukseen.

Baldwin on nyt päätynyt sovitteluratkaisuun Hutchinsin omaisten kanssa. Omaisten ajama juttu ei siis mitä todennäköisimmin etene oikeuteen saakka.

– Olemme päässeet sovintoratkaisuun – mikäli oikeus sen hyväksyy – kuolemantuottamuksesta Rustin tuottajia, mukaan lukien Alec Baldwinia vastaan, Halyna Hutchinsin leski Matthew Hutchins tiedotti.

– Osana ratkaisua oikeusjuttumme hylätään. Rust-elokuvan, jonka aion nyt tuottaa, kuvaaminen jatkuu kaikkien alkuperäisten tekijöiden kanssa tammikuussa 2023, tiedotteessa lisättiin.

Hutchins sanoi, ettei häntä ”kiinnostaa syyttää tuottajia tai Baldwinia”. Hänen mukaansa kaikki uskovat kuoleman olleen kauhea onnettomuus.

– Olen kiitollinen siitä, että tuottajat ja viihdeyhteisö ovat kerääntyneet yhteen osoittaakseen kunnioitusta Halynan viimeiselle työlle, Hutchins tuumi.

Baldwin ilmoitti niin ikään sovinnosta Instagram-viestissä:

– Tämän vaikean prosessin ajan jokainen on pyrkinyt tekemään erityisesti siten, mikä on parasta Halynan pojalle, Baldwin sanoi viestissään.

– Olemme kiitollisia kaikille, jotka osallistuivat tämän traagisen ja tuskallisen tilanteen ratkaisemiseen, näyttelijä jatkoi.

Baldwin on sanonut, että ase laukesi vahingossa eikä hän painanut liipaisinta. Muutama kuukausi sitten julkaistussa FBI:n oikeuslääketieteellisessä raportissa kuitenkin todettiin, ettei ase voinut laueta, ellei liipaisinta olisi painettu.

Huhtikuussa New Mexicon työterveys- ja työturvallisuusvirasto määräsi sakon Rust Movie Productionsille, ja kertoi samalla räikeistä turvallisuusongelmista kuvauksissa.

Baldwinia uhkaa vielä neljä muuta kannetta. Niitä ovat nostaneet ainakin kuvausryhmän jäsenet. Lisäksi on vielä päättämättä, nostaako Santa Fen piirisyyttäjä oikeusjutun Baldwinia vastaan.

Lähde: Euronews

Lisää luettavaa