Alicia Vikander sanoo työskennelleensä sopimattomissa olosuhteissa: ”Istuin alastomana useamman tunnin odottamassa kuvausten alkamista”

Ruotsalaisnäyttelijä avautui uudessa haastattelussa.

17.6.2024 22:30

Ruotsalainen Oscar-palkittu näyttelijä Alicia Vikander kertoo tuoreessa Harper’s Bazaarin haastattelussa kokeneensa olonsa suojattomaksi uransa alkuaikoina.

Vikander on sitä mieltä, että hänestä olisi pitänyt pitää parempaa huolta erilaisten intiimikohtausten kuvauksissa.

”Ainoa kohtaus, jota ei voi improvisoida, on intiimikohtaus. Siihen täytyy tehdä tarkka koreografia ja pitäytyä siinä. Niiden kohtausten tekeminen on pahinta. Olen hyvin sinut kroppani kanssa ja olen tehnyt paljon alaston- ja seksikohtauksia, mutta se ei ole koskaan ollut helppoa”, Vikander sanoo.

Näyttelijän mukaan läheisyyskoreografien olisi täytynyt olla olemassa alalla jo silloin, kun hän aloitti työskentelyn. Intiimikohtausten ammattilaiset ovat kuitenkin yleistyneet vasta viime vuosina.

”Olen ollut tilanteissa, jotka eivät ole olleet hyväksyttäviä ja joissa en tuntenut olevani suojeltu.”

Vikander muistaa tilanteen uraltaan, jossa joutui istumaan usean tunnin ajan alastomana lavasteissa odottamassa kuvausten jatkumista, kun muu työryhmä vasta valmisteli omia juttujaan.

”Jonkun pitäisi saapua paikalle kylpytakin kanssa, mutta kukaan ei saapunut. Vasta jälkeenpäin sitä tajuaa, että sellainen ei ole oikein. Minusta olisi pitänyt pitää parempaa huolta.

Lisää luettavaa