Alkuillasta tv:ssä: Ansaitseeko tämä avaruusleffa seitsemän Oscar-palkintoa? Ainakin alku on erittäin vaikuttava

IMDb-arvosana on 7,7.

19.9.2021 07:30

Televisiosta esitetään jo melko aikaisin tieteiselokuva Gravity (2013). Leffa vangitsee näppeihinsä hienon alkukohtauksen aikana.

Sandra Bullockin ja George Clooneyn avaruustrilleri ylsi peräti seitsemään Oscar-palkintoon. Tekijät pokkasivat patsaat muun muassa parhaasta ohjauksesta ja kuvauksesta. Leffa on teknisesti vaikuttavasti toteutettu ja Oscareita menikin sille useampi sille osastolle. Musiikista palkittiin Steven Price. Pääosanesittäjä Bullock oli ehdolla, mutta jäi palkinnotta.

Elokuva kertoo tri Ryan Stonesta, lääketieteen insinööristä, joka on ensimmäisellä sukkulalennollaan yhdessä veteraaniastronautti Matt Kowalskin kanssa. Elokuvan on ohjannu Alfonso Cuarón.

Episodin viiden tähden arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Vaikka Gravity on upea ja sykettä nostattava elokuva, paistaa elokuvan keskellä nimenomaan inhimillisyys. Sandra Bullock tekee yhden uransa hienoimmista roolisuorituksista Ryan Stonen kengissä, jota hän itse kuvailee hahmoksi, joka ei välitä selviytymisestään ja jolla ei ole mitään mikä vuoksi elää. Stonen näkökulma elämästä on suuri kontrasti Kowalskyyn, joka juhlii ja rakastaa jokaista ohimenevää sekuntia. Parivaljakko täydentää toisiaan sopivasti, kuin ying ja yang konsanaan.”

Elokuva esitetään Herolta kello 17.00. Alla traileri.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia