American Beauty -elokuvan teinityttö Mena Suvari täytti 44 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Halusi aikoinaan arkeologiksi.

13.2.2023 05:30

Tänään 44 vuotta täyttävä Mena Suvari näytteli vuonna 1999 ensi-iltansa saaneessa American Beauty -elokuvassa teiniä, joka kietoi pauloihinsa Kevin Spaceyn esittämän keski-iän kriisiä potevan miehen.

Rankkoja teemoja humoristisellakin otteella käsitellyt elokuva voitti aikoinaan viisi Oscaria. Sekä ohjaaja Sam Mendes, että pääosaa näytellyt Spacey veivät patsaat kotiinsa. Suvari oli roolistaan ehdolla BAFTA-palkinnon voittajaksi.

Suvari on näytellyt American Beautyn jälkeen varsin aktiivisesti elokuvissa ja tv-sarjoissa, mutta ihan kirkkaimpiin Hollywoodin parrasvaloihin Suvari ei ole urallaan noussut.

Näyttelemisen sijaan Suvari halusi aikoinaan arkeologiksi, mutta mallikilpailuun osallistuttuaan hän sai sopimuksen Wilhelmina Models -yrityksen kanssa. Myöhemmin hän muutti Los Angelesiin, jossa hän työskenteli lastenteatterissa. Se aloitti hänen näyttelijäuransa.

Tähden elokuvadebyytti oli ohjaaja Gregg Arakin kulttiklassikossa Nowhere (1997), ja pian Suvari löysi itsensä hittielokuvista American Pie (1999) ja American Beauty (1999). Myöhemmin hänet nähtiin leffoissa Loser (2000), American Pie 2 (2001), American Reunion (2012), ja Jonas Åkerlundin kulttiklassikossa Spun (2002) sekä Jennifer Anistonin rinnalla Rob Reinerin elokuvassa Huhupuhetta (2005). Lisäksi hän oli Tony Scottin ohjaamassa elokuvassa Domino (2005) sekä hittisarjoissa American Horror Story ja Chicago Fire.

Häneltä on tulossa peräti seitsemän elokuvaa. Niistä voisi mainita elokuvan The Dresden Sun, jossa näyttelee myös eilen synttäreitä viettänyt Christina Ricci. Leffa on scifitarina, joka kertoo traumasta kärsivästä nerokkaasta palkkasoturista, joka aikoo ryöstää korporaatiolta arvokkaan hyödykkeen nimeltään ”The Sphere”.

Suvari on Instagramissa, jossa hän jakaa kuvia elämästään. Alla julkaisuja.


https://www.instagram.com/menasuvari/?hl=fi

Lue myös: Tältä 43 vuotta täyttänyt Christina Ricci näyttää nyt – ikinuori tähti oli päätyä ”kuumaan lesboleffaan” Charlize Theronin kanssa – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia