He antavat äänensä Viidakon veijareille! – Näin syntyy piirroshahmon luonne animaatiokonkarin juhlaleffassa (video)

Huhtikuun 20. päivä saapuu ensi-iltaan suomeksi dubattu animaatioelokuva Viidakon veijarit. Sen niin hyviksiä kuin pahiksia esittävät suomalaiset ääninäyttelijät esittelevät mielikuviaan, joilla hahmojen luonteet syntyvät äänijänteitä käyttäen.

Viidakon veijarit on etenkin Disney- ja Ghibli-studioiden teosten sovittamisesta suomenkielelle tunnetun Pekka Lehtosaaren peräti 80. kokopitkän animaation ääniohjaus. Hän aloitti urakoinnin jo vuonna 1991, kun Bernard ja Bianca Australiassa saapui Suomen valkokankaille.

Tuoretta Viidakon veijarit -elokuvaa varten Lehtosaari kokosi kasaan ison joukon suomalaisia ammattidubbaajia, joiden kasvot eivät ehkä heti tunnu tutuilta, mutta kun he avaavat suunsa… Oheisella videolla he esittelevät pikaisesti, miten ammattilainen vaihtaa arkiäänestä roolihahmon puheeseen silmänräpäyksessä.

Petri Hanttu on aina auttamaan valmis Martti-sankaripingviini. 2010-luvulla häntä on voinut kuulla tv-sarjojen kertojaäänenä. Lisäksi hänen ansioluetteloonsa kuuluvat Pokemon, Digimon, My Little Pony, Transformers ja niin edelleen.

Tuukka Leppänen on Viidakon veijareiden Igor-konna, mutta onpa hän toiminut myös kaikkien romanttisten ensirakastajien esikuvana: Barbien Ken-ystävänä. Häntä on voinut kuulla myös elokuvassa Kukkulan tyttö, sataman poika sekä Star Wars: Rebels -franchisessa.

JP Salo on veijarijoukon äreähkö Viltsu. Hänen ansioluettelostaan löytyvän muun muassa Winx Club, Yu-Gi-Oh! GX, Ratched & Clank ynnä muuta, ynnä muuta.

Sanna Majuri on Viltsuun tykästynyt Pauliina. Tuoreessa kotimaisessa indie-elokuvassa Pihalla näyttäytynytkin majuri on toiminut ääninäyttelijänä muun muassa elokuvissa Riemukupla, Robots, Huisi Hai

Markus Bäckman on Mikke-apina. Hänen ääntään voi ihailla myös sellaisissa teoksissa kuin Egyptin prinssi, Lilo & Stitch, Teini-ikäiset mutanttikilpikonnat ja niin edelleen.

Aku Laitinen on Patu-sammakko. Jos olet katsonu Lego Batman Elokuvan suomeksi, olet kuullut häntä myös siinä. Lisäksi Laitinen on äänitaiteillut ainakin elokuvissa The Simpsons Movie ja Artturi Joulu.

Tero Koponen on Patun sammakkokaveri Allu. Hän on yksi Lucky Lukesta tutusta Daltonin veljeksistä, lisäksi aikaisemmista töistä löytyvät muun muassa Bakugan ja Legends of Chima.

Katja Sirkiä on Natasha-tiikeri. Frozenin Elsa sopiikin suojelevaisen äitihahmosankarin rooliin. Sirkiän meriitteihin kuuluu muitakin hittianimaatioita kuten Itse Ilkimys 2 ja Kunnon dinosaurus, vain joitakin mainitaksemme.

Katso alla olevasta videosta kuinka ammattilaiset eläytyvät eläinhahmojensa nahkoihin.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut