Asiakaspalaute Disneyn Star Wars -hotellista ei ole pelkästään mairittelevaa: ”70-luvun lähiökoulu” – ”kaksi päivää ikkunattomassa bunkkerissa”

Ei muuten ole halpaa lystiä.

7.3.2022 23:03

Disneyllä on nykyisin tarjolla Star Wars -faneille erityinen hotellielämys. Star Wars: Galactic Starcruiser -hotelli on osa Galaxy’s Edge -huvipuistoa, ja tarjolla on monenlaisia elämyksiä.

Halcyon-nimisen hotellin asiakkaat varustetaan asianmukaisella Star Wars -asustuksella. Lisäksi tunnelmaa elävöittävät hotellin avaruusolennot ja droidit. Tarjolla on myös ainakin kaukaisen galaksin herkkuja ja juomia, musiikkia, Sabaccin peluuta ja valomiekkailun harjoittelua. Lisäksi Disney on kehittänyt roolipelimäisen, interaktiivisen seikkailun, joka etenee läpi hotellivierailun ajan. Star Wars -fani voi eläytyä vaikkapa salakuljettajan tai kapinallisen taistelijan elämään.

SF Gate kertoo asiakkaiden arvosteluja ilmestyneen hiljalleen verkkoon hotellin avajaisten jälkeen. Ensimmäiset maksavat asiakkaat ovat päässeet sisälle 1. maaliskuuta, mutta jo sitä aiemmin vieraina on ollut median edustajia ja nettivaikuttajia.

Enimmäkseen arviot avaruushotellista ovat olleet positiivia, ja erityisesti hehkutusta ovat saaneet kulisseihin kuuluvat, Star Wars -tunnelmaa luovat näyttelijät. Negatiivisena puolena on mainittu pienet ja ahtaat huoneet, vaikka kyseessä pitäisi olla luksushotelli. Useimpien mielestä ahdasta tulee jo kolmen ihmisen ollessa samassa hytissä. Hotellissa ei myöskään ole tarjolla luksustyyppisiä palveluja kuten uima-allasta tai kylpylää.

– Halcyonin sisämittakaava ei vain vastaa sitä markkinointimateriaaleissa näkyvää mahtavaa avaruusalusta. Odotin, että atriumi on korkeampi ja juhlasali leveämpi, Polygonin Charlie Hall kirjoitti.

– Rajoitetut tilat, kuten käytävät ja porraskäytävät, tuntuvat erityisen steriileiltä, kuin vaeltelisit 1970-luvun puolivälissä rakennetussa lähiökoulussa, Hall kuvaili tunnelmia.

– Disney laittoi paljon likoon kokemukseen, joka vaikuttaa vievän rikkaatkin vieraat vain ikkunattomaan bunkkeriin kahdeksi päiväksi, Disney Food Blog puolestaan täräytti.

Hotellissa vierailu ei ole halpaa. Kahden yön ”risteily avaruusaluksella” maksaa yksittäiselle ihmiselle noin 4100 euroa. Hinta kattaa perustason hytin, ruokailuja, interaktiivisia seikkailuja, vaatetuksen ja muuta viihdettä. Disney antaa hinnoissaan hiukan armoa perheellisille, sillä kolmen hengen perheelle hinta on noin 4500 euroa ja nelihenkiselle perheelle noin 5100 euroa.

Lähde: SF Gate

Lisää luettavaa