Avengers: Infinity Warin budjetti oli jättimäinen – ei kaikkien aikojen suurin, mutta onhan tuota paalua palanut ihan tarpeeksi

Tulevien Avengersien uutisoitiin aikoinaan maksavan yhteensä miljardin verran. Kutakuinkin siinä luvussa mennään tällä hetkellä.

Tulevan Avengers: Infinity Warin on hehkutettu olevan jättimäisin ja monimutkaisin Marvel-leffa. Infinity Warissa nähdäänkin niin paljon eri hahmoja, että jo palkkoihin palaa iso läjä dollareita.

Leffan budjetiksi on asetettu 300 miljoonaa dollaria. Siihen vielä päälle markkinointikulut, jotka ovat yleensä noi puolet budjetista (ja tässä tapauksessa varmasti vielä enemmän), joten pääsemme juuri sinne 500 miljoonaan dollariin per tuleva Avengers-leffa.

Ei Infinity War tosiaan kallein elokuva ole. Sitä paikkaa pitää vuoden 2011 Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, joka maksoi 378,5 miljoonaa dollaria.

Muitakin kalliita elokuvia on nähty: Spider-Man 3 maksoi 258 miljoonaa (inflaation kanssa 291 milj.), Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, Titanic ja Tangled – Kaksin karkuteillä maksoivat myös erityisen paljon.

Justice Leaguen budjetti oli 300 miljoonaa dollaria ja se tienasi vain 657 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti, tehden siitä yhden viime vuoden suurimmista flopeista.

Infinity Warilla ei tosin tule ongelmaa floppaamisen kanssa. Se on jo nyt myynyt USA:ssa ennakkoon enemmän lippuja kuin viimeiset seitsemän Marvel-leffaa yhteensä. Jenkkiavausviikonlopun uskotaankin tuovan lähemmäksi 250 miljoonaa dollaria. Miljardirajan odotetaan myös rikkoutuvan ennätysnopeaan tahtiin.

Lähde: CinemaBlend

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut