Avengers-veljesten tulevasta projektista tuli vahingossa kaikkien aikojen toiseksi kallein sarja

Tämän sarjan tekemisestä saisi kiinnostavan kirjan.

6.9.2022 10:06

Avengers-miehet eli Russon veljekset Joe ja Anthony tekevät parhaillaan Citadel-nimistä sarjaa Amazonille. Sarjasta on tullut vahingossa tv-historian toiseksi kallein tuotanto.

Vakoojatrillerin ensimmäisen kauden hintalappu on kohonnut jo yli 200 miljoonaan dollariin, koska sen taiteellinen tiimi jouduttiin vaihtamaan, korona sekoitti kuvauksia ja sen takia piti tehdä erilaisia turvajärjestelyitä sekä sarjaan on jouduttu tekemään isoja lisäkuvauksia.

Citadelin tuotannossa on ollut kiistaa sisällöstä, joten iso joukko tekijöitä jätti Russojen tuottaman sarjan tekemisen kesken. Sarjasta pitäisi syntyä useampikin spinoff-sarja.

Seitsemän jakson budjetin piti olla 160 miljoonaa dollaria, mutta sarjaan on syydetty jo ainakin 75 miljoonaa dollaria lisää.

Priyanka Chopra, Richard Madden ja Stanley Tucci kuvasivat vuonna 2021 yhden version Citadelista. Russot tekivät silloin Netflixin The Grey Mania, joten he eivät olleet kuvauksissa.

Kun kuvaukset päättyivät, Russojen visio sarjasta ei kohdannut käsikirjoittajien André Nemecin ja Josh Appelbaumin kanssa. Kaksi eri leikkausversiota valmisteltiin ja Amazon valitsi Russojen idean.

Tämän takia Game of Thronesin ohjaaja Brian Kirk sekä osa muuta tiimiä jätti projektin. Hän oli ohjannut viisi osaa Citadelia. David Weil palkattiin käsikirjoittamaan jaksot uusiksi ja sarjaan jo kaksi osaa ohjannut Thomas Siegel hoiti lisäkuvaukset.

Citadel on nyt jälkituotantovaiheessa, eikä sen ensi-illasta ole vielä tietoa.

Lähde: Gamesradar

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia