Batman v Superman -elokuvan naurettavin kohtaus synnytti läjän meemejä – tekijät eivät ymmärrä yleisön reaktiota vieläkään

Spoileri Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuvasta.

Batman v Superman: Dawn of Justice -elokuva oli varsin mukiinmenevä supersankarileffa. Siinä kuitenkin nähtiin ainakin yksi kohtaus, josta tuli välittömästi netin vääräleukojen meemimateriaalia.

Kyseessä on kohtaus, jossa Batman on saanut Teräsmiehen armoilleen. Lopullista kuoliniskua ei estä enää mikään – paitsi erikoinen pätkä dialogia.

Kohtauksessa Teräsmies kertoo Batmanille, että myös hänen äitinsä nimi on Martha. Tämä saa lepakkosankarin tiputtamaan seipäänsä ja taistelu elämästä ja kuolemasta päättyy siihen.

Monien katsojien mielestä kohtaus oli tahattoman koominen. On ajateltu esimerkiksi, etteivätkö tekijät tosiaankaan keksineet mitään muuta tapaa laukaista tilanne, kuin äitien nimet?

Kuvaaja Larry Fong kertoi nyt, etteivät hän ja ohjaaja Zack Snyder ymmärrä vieläkään fanien reaktiota. Hänen mukaansa heille ei tullut mieleenkään, että fanit pitäisivät kohtausta hölmönä.

Fong perusteli äitien nimien käyttöä sillä, että hahmot saavat näin yhteyden toisiinsa siitä huolimatta, että toinen heistä haluaa pyyhkiä toisen maapallon kamaralta pois.

– Batman näki hänet uhkana ihmiskunnalle, sitten sinä hetkenä hän tajuaa Teräsmiehen olevan orpo, Fong kertoi.

Tunnetusti myös Batman on orpo, joka lisännee myös viittasankarin sympatioita Teräsmiestä kohtaan. Fongin mukaan tuona hetkenä Batman näkee Teräsmiehen liittolaisena, joka yrittää tehdä oikein ja oikeudenmukaisesti.

Lähde: Screen Rant

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut