Benedict Cumberbatch vaatii naispuolisille kollegoilleen tasa-arvoista palkkaa – muuten tähti kieltäytyy roolista

Tilastojen mukaan Hollywoodin parhaiten palkatut miesnäyttelijät saavat lähes kolminkertaista palkkaa yhtä isoja rooleja tekeviin naisnäyttelijöiden nähden.

14.5.2018 16:40

Sherlock-tähti/Marvel-tähti/Hollywood-tähti Benedict Cumberbatch vaatii naispuolisille vastanäyttelijöilleen tasavertaista palkkaa. Cumberbatch ilmoittaa jopa kieltäytyvänsä tarjotusta roolista, mikäli tämä vaatimus ei toteudu.

”Tasavertainen palkka ja paikka neuvottelupöydässä ovat feminismin keskeisiä oppeja. Katsokaa omaa osuuttanne. Kysykää, mitä naisille maksetaan, ja sanokaa, että jos heille ei makseta yhtä paljon kuin miehille, ette lähde mukaan”, Cumberbatch sanoo Radio Timesin haastattelussa.

Suurimpia puheenaiheita aiheessa liittyen ovat tämän vuoden aikana olleet The Crown -sarjassa sivuroolissa esiintyneen Matt Smithin palkkio verrattuna pääosassa nähtävän Claire Foyn saamaan palkkioon sekä Mark Wahlbergin huima 1,5 miljoonan dollarin tilipussi All the Money in the World -elokuvan lisäkuvauksista, joista tämän vastanäyttelijälle Michelle Williamsille maksettiin vain noin 1000 dollaria.

 

 

Lisää luettavaa