Benedict Cumberbatchia syytetään homokortin vilauttelusta – Oscar-mekkala

Tuottajamoguli Harvey Weinsteinin ja näyttelijä Benedict Cumberbatchin väitetään kalastelleen sympatioita The Imitation Game -elokuvan Oscar-kampanjalle – joidenkin mielestä kyseenalaisin keinoin.

Elokuva kertoo Alan Turingista, brittiläisestä nerokkaasta tiedemiehestä, joka selvitti natsien kuuluisan Enigma-salauslaitteen koodin ja tätä kautta toinen maailmansota päättyi nopeammin. Turing kuitenkin tuomittiin arkaaisen lain pohjalta myöhemmin oikeudessa, koska oli homoseksuaali. 49 000 muuta henkilöä saivat myös tuomion.

Elokuvan tienvarsikyltit ja muut mainokset välittävät sanomaa: ”Kunnioita tätä elokuvaa. Kunnioita tätä miestä. Ja kunnioita liikettä joka tuo oikeutta 49 000:lle muulle.” Cumberbatch lähetti myös avoimen kirjeen Englannin kuninkaallisille, jotta tuomiot peruttaisiin.

Kaikkia elokuvien ystäviä ei tunnu kuitenkaan miellyttävän – hyvistä aikeista huolimatta – että Oscar-kampanjasta yritetään tehdä menestystä myös muiden, kuin pelkästään elokuvallisten ansioiden pohjalta. Tällainen kampanjointi ei olisi ensimmäinen eikä varmasti viimeinenkään kerta Hollywoodissa.

Oscar-ehdokkaat valitsee ja palkitsee Yhdysvaltain elokuva-akatemia. Raadissa on jäseniä noin 6000.

Kuva elokuvasta The Imitation Game.

Lähde: CinemaBlend

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät jutut