Blade Runner 2049 on floppaamassa katastrofaalisesti – jättitappiot saattavat viedä tuotantoyhtiön konkurssiin

Hollywood on riskibisnestä, mikäli lähtee yrittämään mukavuusalueensa ulkopuolelle. Tuotantoyhtiö Alconin omistajat ovat oppimassa tämän opetuksen kaamealla tavalla.

8.11.2017 19:47

Alcon tuotti Blade Runner 2049:n Sonyn kanssa. Sony teki kuitenkin sellaisen diilin, että yhtiön sijoittama 110 miljoonaa dollaria tulee heille takaisin ensin. Alcon saa tuottonsa vasta Sonyn jälkeen.

Blade Runnerin budjetti oli 155 miljoonaa dollaria ja siihen vielä päälle markkinointi. Tällä hetkellä leffa on tuottanut vain vaivaiset 240 miljoonaa dollaria, mikä on sääli, sillä elokuva on vuoden parhaita teoksia. Blade Runnerin odotetaankin tekevän vähintään 80 miljoonan dollarin tappiot lippuluukuilla.

Yksi Alconin kolmesta omistajasta, Andrew Kosove, kertoi The Hollywood Reporterille ennen ensi-iltaa, että heidän yrityksensä päätti ottaa suuremman luokan riskin ja laittoi niin sanotusti all-in, eli koko yhtiön omaisuuden peliin. Kosove kertoi myös, että elokuvan pitäisi tienata vähintään 400 miljoonaa dollaria lippuluukuilla, jotta he pääsisivät omilleen.

Nyt Alconin omistajat toivovatkin leffan myyvän hyvin kotiteattereihin fyysisenä ja digitaalisena kopiona, muuten heitä luultavasti odottaa konkurssi.

Harmi. Blade Runnerista oli suunniteltu uutta franchisea, joka tuskin tulee nyt toteutumaan.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia