Bruce Willis esiintyi Venäjällä näytetyssä mainoksessa – teki futuristisen sopimuksen

Tekniikka mahdollistaisi kuolleidenkin tähtien tuomisen valkokankaille.

30.9.2022 07:30

Näyttelijä Bruce Willisistä tuli ensimmäinen julkkis, joka on myynyt oikeudet ulkonäköönsä deepfake- eli syväväärennösyritykselle. Tekniikan avulla kenen tahansa kasvot voi vaihtaa kenen tahansa vartaloon, eikä hyvin tehtynä lopputulosta erota aidosta.

Koneoppimisen ja tekoälyn avulla on mahdollista luoda paitsi ulkonäkö niin myös vakuuttava, aidon kuuloinen puheääni.

Toimintalegenda myi oikeudet ”digitaaliseen kaksoseensa” yhdysvaltalaiselle Deepcake-yhtiölle. Willis tarjoaa näin kaltaisuuttaan käytettäväksi tulevissa projekteissa.

Willisin ensimmäinen henkilökohtainen kokemus syväväärennöksestä oli venäläisen MegaFonin mainoksessa vuonna 2021. Hän antoi luvan mainoksen tekemiseen viime vuonna ennen Ukrainan sotaa.

– Pidin siitä tarkkuudesta, jollainen hahmostani tuli. Se on minielokuva toimintakomediagenressäni. Minulle se on loistava tilaisuus palata ajassa taaksepäin, Willis sanoi The Telegraphille.

Syväväärennöstekniikkaa on hyödynnetty elokuvien puolella muun muassa Rogue One: A Star Wars Storyssa sekä The Mandalorianissa, kun Luke Skywalker saapui yllättäen sarjaan.

Katso alla olevalta videolta, miten mainos toteutettiin. Lue myös: Bruce Willisin kesken jäänyt leffa Broadway Brawler oli katastrofi – tähti oli tyytymätön kaikkeen ja sai oikeusjutun niskaansa – Episodi.fi

Lähde: Collider

Lisää luettavaa