Cannesin elokuvajuhlien johtaja joutui puolustautumaan Johnny Deppin vuoksi – ”Tämä elokuva ei kerro hänestä”

”Kiistanalainen valinta.”

17.4.2023 06:00

Johnny Depp kävi oikeudenkäynnin entistä heilaansa Amber Heardia vastaan, ja voitti hänet. Deppin pitäisi siis olla puhdistanut nimensä, mutta hän vaikuttaa herättävän edelleen närästystä.

Cannesin elokuvajuhlien johtaja Thierry Fremaux joutui puolustamaan päätöstä aloittaa elokuvajuhlat tänä vuonna Maïwennin ohjaamalla elokuvalla Jeanne du Barry, jossa näyttelee myös Johnny Depp.

Deppin rooli on kuningas Louis XV, ja pesti on hänen merkittävimpänsä kolmeen vuoteen – vuonna 2020 hän näytteli elokuvassa Minamata sotakuvaajaa.

Johnny Depp elokuvassa Jeanne du Barry.

Elokuvalehti Variety kysyi asiasta Fremauxilta, ja kutsui Deppin elokuvaa ”kiistanalaiseksi valinnaksi”. Fremaux vastasi seuraavasti:

– En pidä Maïwennin elokuvaa ollenkaan kiistanalaisena valintana, sillä jos Johnny Deppiltä olisi kielletty työskentely, asia olisi ollut eri, mutta niin ei ole.

– Tiedämme vain yhden asian, hän oli oikeusjärjestelmässä, ja mielestäni hän voitti oikeusjutun. Mutta elokuva ei kerro Johnny Deppistä, Fremaux sanoi.

Jeanne du Barry avaa Cannesin elokuvajuhlat 16. toukokuuta. Näyttelijöinä Deppin lisäksi muun muassa Pierre Richard, Noemie Lvovsky, Benjamin Lavernhe ja Melvil Poupaud. Alla Jeanne du Barryn traileri.

Lue myös: Käsikirjoittaja syyttää ohjaaja Guy Ritchietä hänen työnsä varastamisesta – oikeusjuttu tulossa – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia