Christopher Nolanin Oppenheimer on tekemässä huikean ennätyksen – Syrjäyttää vuoden 2018 hittielokuvan

Oppenheimer tekee jälleen historiaa.

16.9.2023 19:49

Christopher Nolanin ohjaama ja käsikirjoittama Oppenheimer on nousemassa kaikkien aikojen tuottavimmaksi elämäkertaelokuvaksi.

Ydinpommin kehittäjästä kertova elokuva on ohittamassa tai jo ohittanut Queen-bändin ja sen solistin Freddie Mercuryn vaiheista kertovan Bohemian Rhapsodyn (2018), joka piti edellistä ennätystä hallussaan.

Bohemian Rhapsody tuotti 910,8 miljoonaa dollaria lippuluukuilla vain 55 miljoonan dollarin budjetilla. Oppenheimer puolestaan on tuottanut 900 miljoonan dollaria vain kahdessa kuukaudessa ja on kolkuttelemassa seuraavaksi miljardin dollarin rajaa lippuluukuilla. Leffan budjetti toki on ollut isompaa kokoluokkaa 100 miljoonalla dollarilla.

Hauska fakta on se, että näyttelijä Rami Malek esiintyy molemmissa elokuvissa. Aiemmin mainitusta näyttelijä ansaitsi itsellensä parhaan näyttelijän Oscar-palkinnon Freddie Mercuryn roolista.

Oppenheimerin menestystä selittänee erityisesti niin katsojien kuin kriitikoiden osalta pidetty Nolan ohjaajana, elokuvan aihe sekä kesän Barbenheimer-ilmiö, joka syntyi, kun kaksi odotettua teosta, vuoden suosituin elokuva Barbie ja Oppenheimer, julkaistiin samaan aikaan.

Oppenheimerissa pääosaa esittää Cillian Murphy, jolle on suorituksesta povattu useita palkintoja, myös Oscaria. Sivurooleista löytyvät muun muassa Robert Downey Jr., Emily Blunt, Florence Pugh ja Matt Damon.

Nolanin seuraava elokuvaprojekti saattaa olla James Bond -elokuva, voit lukea aiheesta lisää alla löytyvän linkin kautta.

Lue lisää: Jymypaukku muhimassa? Christopher Nolan saattaa astua 007-leffojen ohjaajaksi – peräti kahden!

Lähde: Collider

Lisää luettavaa