Daisy Ridley sanoi roolitarjousten kuivuneen Star Wars -pestin jälkeen – uusi leffa kertoo uransa perheensä vuoksi uhranneesta naisesta

Leffa on nimeltään Magpie.

11.3.2024 13:35

31-vuotias brittinäyttelijä Daisy Ridley nousi maailmanmaineeseen Disneyn alaisuudessa tehdyistä Star Wars -elokuvista. Joskus voi käydä niin, että suuri franchise-rooli lyö leiman näyttelijän otsaan, ja töitä ei yhtäkkiä löydykään entiseen tapaan. Näin kävi myös Ridleylle.

– Tarjouksia ei ollut kovin paljon. Ei sillä, etteikö niitä olisi ollut, Ridley kertoi SXSW-tapahtumassa.

– Muistan tehneeni (Star Wars) pestin loppuun ja ajatelleeni: ”Onpas hiljaista ja outoa.”

Ridleyn viimeisin Star Wars -elokuva Star Wars: The Rise of Skywalker ilmestyi vuonna 2019. Roolitarjousten puute näkynee siinä, että vuonna 2020 häneltä ei tullut yhtään näyteltyä elokuvaa, mutta hän teki kolme ääniroolia. Vuonna 2021 alkoi jälleen tulla myös näyteltyjä elokuvia, ja hän on tehnyt niitä sittemmin tasaiseen tahtiin.

Star Wars: The Rise of Skywalker.

Ridleyn alku Star Warseissa oli karikkoinen, ja hän oli ensimmäistä kertaa ison budjetin roolissa. Fanien odotukset olivat niin ikään kovat. Tähti kertoi tammikuussa, että kun hän näki itsensä valkokankaalta elokuvan näytöksessä, tunteet ottivat vallan – eikä hyvällä tavalla.

– Ensimmäisen elokuvan näytöksen jälkeen sanoin itselleni, että olen paska ja todella arvoton. Itkin silmät päästäni ja ajattelin olevani pahin asia, mitä Star Warsille on ikinä tapahtunut, Ridley sanoi ranskalaiselle julkaisulle Cliquelle.

Tähden viimeisin leffa on nimeltään Magpie, joka kertoo myrkyllisestä avioliitosta. Ridleyn näyttelemä Annette on kärsivällinen vaimo, joka on uhrannut uransa tehdäkseen ruokaa, siivotakseen ja kasvattaakseen lapsia. Shazad Latifin näyttelemä Ben on kiittämätön mies, joka tuntuu huomaavan Annetten vain silloin, kun hän on ärsyyntynyt Annetteen.

Magpie.

Ridleyltä on tulossa myös uusi Star Wars -elokuva. Elokuvan ohjaa Sharmeen Obaid-Chinoy, ja sen nimi on Star Wars: New Jedi Order. Elokuvan käsikirjoittajana toimii Steven Knight, joka on käsikirjoittanut aiemmin muun muassa leffat Dirty Pretty Things (2002), Eastern Promises (2007) ja Locke (2013).

Obaid-Chinoy on tehnyt aiemmin ohjaustöitä muun muassa sarjassa Ms. Marvel. Hänet tunnetaan myös aktivistina ja journalistina, joka on nostanut dokumenttielokuvissaan esille naisten epätasa-arvoista asemaa. Hän on voittanut kaksi parhaan dokumenttielokuvan Oscar-palkintoa. Alla The Force Awakensin traileri.

Lue myös: Hayden Christensenin mielestä Anakinin roolin saaminen oli mahdotonta – ehdolla oli todellinen supertähti – Episodi.fi

Lähde: NME, Yahoo!, THR

 

Lisää luettavaa