Hayden Christensenin mielestä Anakinin roolin saaminen oli mahdotonta – ehdolla oli todellinen supertähti

”Se ei vain ollut mahdollista.”

4.3.2024 12:31

Hayden Christensenistä tuli aikoinaan Anakin Skywalker George Lucasin ohjaamiin Star Wars -esiosiin. Hän ei itse uskonut saavansa roolia, sillä Christensenin mukaan ehdolla oli muitakin näyttelijöitä kuten Ryan Philippe ja Paul Walker.

Ehdolla saattoi olla lisäksi useampia tunnettuja tähtiä, joista yksi oli Leonardo DiCaprio. Lucas olisi halunnut hänet Anakiniksi eli tulevaksi Darth Vaderiksi, mutta DiCaprio ei halunnut heti Titanicin suurmenestyksen jälkeen tulla yhdistetyksi isoon elokuvasarjaan.

– Kuulin heidän tavanneen Leonardon ja joukon muita näyttelijöitä. Se vain vahvisti ajatustani siitä, että rooli menisi toiselle näyttelijälle, Christensen sanoi Empire Magazinelle.

– Koko koe-esiintymisprosessin ajan olin sanonut itselleni ensimmäisestä päivästä lähtien, etten saisi roolia. Se ei vain ollut mahdollista. Arvelen sen auttaneen minua paljon, koska se vapautti minut monin tavoin. Ja niinpä se oli minulle todellinen yllätys, kun sain roolin, Christensen pohti.

Christensen mainitsi myös esiosien saaman vastaanoton, joka oli aikoinaan murskaava. Elokuvia kritisoitiin – ja myös Christenseniä kritisoitiin. Myöhemmin fanit ovat tulleet esiosia kohtaan myötämielisemmäksi – kenties uusien Disney-elokuvien vuoksi.

Elokuvat lapsuudessaan nähneet fanit ovat myös kasvaneet aikuiseksi, ja arvostanevat näkemäänsä edelleen myöhemmällä iällä. Christensen itse piti ensimmäisestä osasta, vaikka hän ei ollut siinä mukana.

– Minulla oli ystäviä, jotka olivat järkyttyneitä siitä, että hahmo aloitti nuorena poikana. Katsoin elokuvan ja rakastin sitä. Se oli kaikkea mitä halusin ja enemmänkin. En ymmärtänyt sitä eroa, mikä oli näkemäni elokuvan ja joidenkin arvostelujen negatiivisuuden välillä, Christensen sanoi.

Christensen on myöhemmin uusinut roolinsa Disneyn Star Wars -tuotannoissa. On hyvinkin mahdollista, että Christensen nähdään roolissa vielä useaan otteeseen.

Lue myös: Obi-Wanin ja Anakinin kaksintaistelusta harkittiin erilaista – kaavailtu vahinko olisi ehkä vesittänyt koko dramatiikan – Episodi.fi

Lähde: NME, IndieWire

Lisää luettavaa