Dan Aykroyd kertoi hauskan tarinan John Belushista – katosi yhtäkkiä kuvauspaikalta ja löytyi läheisestä asunnosta

Ilmeisesti ollut muutenkin villit kuvaukset.

Sekä Dan Aykroyd että John Belushi näyttelivät rakastetussa klassikkoleffassa The Blues Brothers (1980). Aykroyd kertoi nyt haastattelussa erikoisesta tilanteesta kuvauksissa.

– Kadotimme Johnin eräänä iltana, mutta ei sen vuoksi että hän olisi pöllyssä, vaan koska hän oli nälkäinen eikä pitänyt siitä mitä ruokaa kuvauksissa oli tarjolla, Aykroyd aloitti.

– En löytänyt häntä mistään. Lopulta näin parkkipaikan läpi läheiseen naapurustoon johtavan polun, joten seurasin sitä, Aykroyd jatkoi.

– Koputin ovelle ja sanoin: ”Suokaa anteeksi, olemme kuvaamassa elokuvaa ja yksi näyttelijöistämme on kadoksissa. Kaveri tuumii: ”Ai, Belushi? Hän tuli tänne noin tunti sitten, tyhjensi jääkaappini ja rojahti sohvalleni”, Aykroyd vielä kertoi.

Kuvaukset olivat ilmeisesti varsin villit – ohjaaja John Landisilla olikin kestämistä. Joskus hän ei tiennyt, saapuvatko näyttelijät kuvauspaikalle juhlimisen vuoksi. Aykroyd kehui kuitenkin Belushin olleen ammattilainen, joka saapui paikalle.

Aykroydin mukaan elokuvaa kuvattiin paljon öisin, joten kokaiini oli osalle kuvausryhmää ”kuin kahvia.” Tähti sanoi, ettei pitänyt itse kyseisestä aineesta, muttei myöskään halunnut valvoa muiden tekemisiä. Belushi kuoli huumeisiin vuonna 1982.

Lähde: The Guardian

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut