Denzel Washington joutui toimintaleffassa oikeasti kidutetuksi – illan elokuva jää silti näyttelijän CV:ssä keskikastiin

IMDb-arvosana on 6,7.

3.10.2020 15:32

Illan elokuvassa Turvatalo (2012) pääosia esittävät Denzel Washington ja Ryan Reynolds.

Eteläafrikkalaista turvataloa vartioiva CIA-keltanokka (Reynolds) joutuu tositoimiin, kun portille ilmaantuu itsensä ilmiantanut petturiagentti vihollisjoukot vanavedessään. Ohjauksesta vastaa Daniel Espinosa.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Viekkaan hahmon roolistaan totutun pätevästi suoriutuva Washington jää vain Reynoldsin hahmon sisäisiä myllerryksiä eteenpäin kehittäväksi voimaksi. Elokuvan runsas toiminta on hektisen räiskyvää ja vauhdikasta. Katsojat etäännytetään harmillisen usein tapahtumista, kun Westonin kokemukset jätetään pois avainasemasta ja toiminta kulkee näyttävyyden ehdoilla. Kiintymys tarinaan ehtii jo haaleta, kun loppuratkaisun paikkeilla kylvettyjen epäilysten versoja niitetään tutuissa merkeissä.”

Elokuvasta ei tullut tusinatoimintaa kummempaa elämystä, mutta Washington laittoi silti itsensä peliin elokuvaa tehdessä. Häntä nimittäin vesikidutettiin oikeasti – tosin vain muutamia sekunteja kerrallaan.  Elokuva näkyy Kutoselta kello 23.20.

Lisää luettavaa