Edesmennyt Richard Donner teki aikoinaan uskomattoman hienon tempun Arkajalat-lapsitähdelle

Kaunis tarina menneisyydestä.

8.7.2021 14:24

Vastikään kuolleen Richard Donnerin klassinen seikkailuleffa Arkajalat sai ensi-iltansa 1985. Elokuvassa Chunk-nimistä teinihahmoa näytellyt Jeff Cohen teki lämpimän paljastuksen Donnerista ja tämän vaimosta Laurenista.

Cohenin ura lapsinäyttelijänä ei oikein lähtenyt lentoon ja hän päätti lähteä opiskelemaan. Cohenilla oli kuitenkin pieni ongelma.

– Pyrin collegeen ja pyysin Dickiltä [Donner] suosittelukirjettä. Hän pyysi minua kirjoittamaan muutaman rivin tekstiä, jotta saisi jonkinlaisen pohjan kirjeelle. Kerroin hänelle elämästäni sekä niistä vaikeuksista, joita jouduin kohtaamaan lapsena – isäni ei ollut kasvattamassa minua ja sen sellaista, Cohen kertoo Varietylle.

– Pian Donner soitti minulle. Kirjeen kirjoittamisen lisäksi Dick ja Lauren halusivat maksaa college-maksuni. Olin kuin puulla päähän lyöty. Olin aivan shokissa. Minun piti istahtaa alas, koska college-maksut olisivat olleet iso ongelma. Heidän tekonsa muutti elämäni.

Cohenista ei tullut koskaan näyttelijää mutta hän opiskeli viihdeteollisuuteen erikoistuneeksi lakimieheksi ja hän sai myös töitä Donnerin tuotantoavustajana.

– He uskoivat minuun. Sellainen Dick Donner oli, ystävällinen, empaattinen, eikä hän halunnut koskaan mitään vastalahjaksi.

Alla Chunkin ikimuistoinen tanssikohtaus.

Lisää luettavaa