Ei tämä fantasialeffa nyt niin huono ole – eskapismia tarjolla illalla tellusta

IMDb-arvosana 7,0.

19.3.2023 09:00

Tänään nähdään televisiosta kelpo fantasialeffa Hobitti – Smaugin autioittama maa (2013).

J.R.R. Tolkienin klassikkoteokseen perustuvassa seikkailuelokuvatrilogian toisessa osassa Bilbo Reppuli, Gandalf Harmaa ja Thorin Tammikilven johtama kääpiöjoukko lähtevät valloittamaan hirmuisen Smaug-lohikäärmeen vartioimaa Ereboria. Matkallaan he kohtaavat verenhimoisia örkkejä, jättimäisiä hämähäkkejä ja monia muita vaaroja. Elokuva sai parhaiden erikoistehosteiden, parhaan äänityksen ja parhaiden äänitehosteiden Oscar-ehdokkuuden.

Pääosissa nähdään Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Orlando Bloom, Evangeline Lilly sekä Luke Evans. Ohjauksesta vastaa Peter Jackson.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

Smaugin autioittama maa esittelee myös valtavan joukon uusia hahmoja, osa tuttuja Hobitista, osa Sormusten herrasta lainattuja vierailijoita, osa kokonaan tätä versiointia varten huomattavasti laajennettuja tai kokonaan keksittyjä. Kukaan ei kuitenkaan tunnu turhalta. Kaikilla vaikuttaa olevan oma tärkeä osansa ensi vuoden päätösosassa, kun uudelleen heränneen pahat voimat ja kääpiöiden toiminnallaan horjuttama kauhun tasapaino asettavat koko maailman uusien haasteiden eteen.

Kaikista ansioistaan huolimatta Smaugin autioittama maa kärsii samasta ongelmasta kuin Taru sormusten herrasta -trilogian kakkososa Kaksi tornia. Kyseessä on selvä väliosa, jonka tarkoitus on lähinnä asetella pelinappulat oikeille paikoilleen suurta loppuhuipennusta varten. Tehtävänsä se kuitenkin täyttää: jatkoa odottaa nyt moninkertaisesti suuremmalla kiinnostuksella kuin vuosi sitten.

Erikoisena yksityiskohtana Legolas räpäyttää elokuvassa silmiään vain kerran. Tämä tapahtuu, kun hän tajuaa olevansa haavoittunut.

Elokuva on myös Prime Videossa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 19.03.2023 klo 21.40, Nelonen
  • Ti 21.03.2023 klo 22.10, Nelonen

Lue myös: Muistatko Casino Royale -elokuvan Bond-kaunottaren Eva Greenin, 42? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa