Game of Thrones -spin-off: Kit Harington paljasti tutun hahmon tilannetta

George R. R. Martin on mukana projektissa.

18.12.2022 20:31

Game of Thrones -sarjan ensimmäinen spin-off nähtiin tänä vuonna HBO Maxilla. House of the Dragon tulee myös jatkumaan, mutta George R.R. Martinin luoman fantasiamaailman eri aikakausilta riittää aihetta moniin sarjoihin. Eräs suunnitelluista spin-offeista palaa lähemmäs alkuperäissarjan aikaa.

Kyseessä on Kit Haringtonin näyttelemän Jon Snow’n, eli pohjoisen Starkien suvun äpäräpojan vaiheisiin keskittyvä sarja. Työnimellä Snow kulkevan spin-offin olisi tarkoitus jatkaa hahmon tarinaa siitä, mihin Game of Thronesin mittelöt tämän jättivät. Kirjailija Martin on tiettävästi myös itse tässä projektissa taustavoimana, joskin hän on todennut sarjan idean tulleen Haringtonilta.

Snow-sarjan kehittely herätti ihmetystä jo aiemmin, sillä Harington on paljastanut suosikkisarjassa näyttelemisen olleen hänelle henkisesti kova kokemus. Näyttelijän tuoreemmat kommentit antavat vihiä siitä, miksi hän mahdollisesti haluaa palata tutuksi hahmoksi ja mistä sarja ammentaa. Näin Harington kuvailee Jon Snow’n tilannetta (kommentit sisältävät spoilereita!):

– Luulen, jos [Jonilta] kysyttäisiin, hänestä tuntuisi, että hän pääsi vähällä. Sarjan lopussa hän on sellissä ja odottaa kuolevansa ja hän haluaa sitä. Hän on valmis. Se, että hän lähtee Muurille, on sekä suuri lahja että suuri kirous.

Snow’n menetysten paino tuntuu hahmossa Haringtonin mukaan vahvasti:

– Hänen täytyy palata sinne menneisyytensä kanssa ja elää elämäänsä ajatellen, kuinka hän tappoi Danyn, kuinka Ygritte kuoli hänen sylissään ja kuinka hän riisti Ollyn hengen, ja elää ajatellen tätä traumaa […]. Se on mielenkiintoista.

Snow’n valmistuminen on vielä epävarmaa. Useita Game of Thrones -spin-offeja on jo ehditty kuopata ennen kuvauksia, mutta tämän sarjan osalta sellaista ei ole kuitenkaan viestitty.

 

Lähteet: THR, MovieWeb

Lisää luettavaa