Game of Thrones -spinoffin tekijä: “Halusimme sarjaan monimuotoisuutta, jottei se olisi taas yksi show pelkillä valkoisilla näyttelijöillä”

Game of Thronesin esiosa käynnistyy pian.

16.7.2022 08:38

Game of Thrones -sarja tuli ja meni. Se nousi monin tavoin modernin viihteen kulmakiveksi. Mutta yksi asia siitä puuttui: monimuotoisuus.

Tuleva spinoff-sarja House of the Dragon sijoittuu 300 vuotta ennen Game of Thronesin tapahtumia. Targaryenit ovat sisällissodassa ja Velaryonit ovat nousemassa.

Sarjan tekijät Miguel Sapochnik ja Ryan Condal halusivat Velaryonien johtoon rikkaita tummaihoisia hahmoja.

– Meille oli todella tärkeää, ettei tästä tulisi taas yksi show pelkillä valkoisilla näyttelijöillä. Halusimme löytää tavan tuoda monimuotoisuutta sarjaan, mutta emme halunneet sen olevan päälleliimattua, tai mikä vielä pahempaa, tokenismia, Condal kertoo tuoreessa haastattelussa.

Sarjassa on myös toinen muutos. Naiset saavat tärkeämmän roolin. Game of Throneshan kohtasi kritiikkiä, kun sarjan naisia käytettiin hyväksi, pahoinpideltiin ja raiskattiin.

Uuden sarjan keskushahmot ovat naisia: prinsessa Rhaenyra Targaryenia näyttelee Emma D’Arcy ja hänen parasta ystäväänsä Alicent Hightoweria näyttelee Olivia Cooke.

House of the Dragon käynnistyy HBO Maxissa elokuun 21. päivä.

Alla traileri.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa