Game of Thrones -tähti Emilia Clarke aivovaltimopullistumistaan: ”Ei minun pitäisi edes pystyä puhumaan enää”

Onneksi Emilia selvisi tästä.

Emilia Clarke on puhunut Game of Thronesin kuvausten aikana saamastaan kahdesta aivovaltimopullistumasta, joiden takia hänen aivonsa ovat vaurioituneet pysyvästi.

Clarke nousi kuuluisuuteen vuonna 2011 roolistaan Daenerys Targaryenina. Samana vuonna kuitenkin hänen päässään ollut aivovaltimopullistuma puhkesi ja hän sai infarktin.

Häneltä leikattiin toinen aivovaltimopullistuma vuonna 2013.

– Siinä saa hieman perspektiiviä elämään. On suoranainen ihme, että pystyn puhumaan, joskus jopa selkeästi, ja elämään elämääni aivan normaalisti, koska niin iso osa aivoistani on tällä hetkellä toimintakyvyttömänä, 35-vuotias Clarke paljastaa.

– Olen todella, todella, todella pienessä vähemmistössä niitä ihmisiä, jotka ovat selviytyneet tällaisesta.

– Aivoistani puuttuu melko iso siivu, ja se naurattaa minua, Clarke kertoo nähtyään tietokonetomografiakuvan aivoistaan.

– Mikäli saat tällaisen kohtauksen, aivoverenkierto loppuu hetkeksi, ja periaatteessa se osa aivoistasi on sen jälkeen poissa käytöstä. Veri löytää kyllä toisen reitin kiertää aivoissa, mutta tämä veretön osanen tulee olemaan aina käyttökelvoton.

Onneksi infarkti ei vaikuttanut Clarken muistiin. Hän näyttelee nimittäin parhaillaan Lontoon West Endissä The Seagull -nimisessä näytelmässä.

– Voin vetää joka ilta kaksi ja puolituntisen näytelmän unohtamatta sanaakaan.

Lähde: Film News

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut