Game of Thrones saa vastustajan – kaikkien aikojen fantasiatrilogia muuttuu televisiosarjaksi!

”Yksi sormus löytää heidät, se yksi heitä hallitsee, se yksi heidät yöhön syöksee ja pimeyteen kahlitsee…”

6.11.2017 10:40

J. R. R. Tolkienin kirjoittamaa Taru sormusten herrasta -fantasiaeeposta pidettiin vuosia tarinana, jota ei vain voi kääntää elokuviksi. Ajatus vahvistui 1970-luvun lopulla, kun kirjat muutettiin kahdeksi animaatioelokuvaksi, joista ei erityisesti pidetty, ja joita harva edes muistaa enää.

Ja sitten tuli Peter Jackson, joka teki noin yhdeksän tuntia kestävän elokuvatrilogian (12 tuntia jos katsoo pidennetyt versiot elokuvista), joka oli ehdolla kolmestakymmenestä Oscar-palkinnosta (!), joista se voitti yhteensä seitsemäntoista. Jacksonin trilogiaa ylistetään edelleen ja ajatus siitä, ettei kukaan voisi tehdä elokuvia Tolkienin tarinasta on muuttunut ajatukseen, ettei kukaan voisi tehdä tarinaa paremmin kuin Jackson.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö yritystä löytyisi. Warner Bros. Television ja Tolkienin perikunta suunnittelevat nimittäin tekevänsä Taru sormusten herrasta -televisiosarjan Amazon Studiosin kanssa. Tarkoituksena on luultavasti yrittää luoda vastustaja huippusuositulle Game of Thrones -sarjalle ja siihenhän Tolkienin taru sopii. Se jää nähtäväksi, voiko mahdollinen televisiosarja nousta yhtä isoksi ilmiöksi kuin Peter Jacksonin trilogia.

Kuva elokuvasta Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa