Gladiator-ohjaaja Ridley Scott kommentoi Joaquin Phoenixin Jokeri-roolia – ”melkein shakespearelaista”

Scott ja Phoenix tekevät yhteisen elokuvan.

16.11.2021 16:03

Ohjaaja Ridley Scott haukkui vastikään supersankarielokuvia tylsiksi, mutta ilmeisesti hän piti ainakin Joker-elokuvassa näytelleen Joaquin Phoenixin roolisuorituksesta. Joker ei toki olekaan perinteinen DC- tai Marvel-räime.

Scott kommentoi vastikään Deadlinen haastattelussa Phoenixin roolisuoritusta Joker-elokuvassa.

– Hän on tarpeeksi elegantti hillitsemään raivonsa ja miettimään, mitä vanhempi, viisaampi mies tekisi sijastani? Joten se on melkein shakespearelaista, ja minusta Joaquin osaa tehdä mitä tahansa. Joten kun hän sitten tekee jotain kuten Joker, siinä on hetkiä, joita en ole koskaan ennen nähnyt, Scott mietti.

– Jokerissa on reaktioita, jotka ovat hölmöjä. Ei voi sanoa, etteivätkö ne olisi pahuudesta kumpuavia. Ne tulevat vaurioituneesta sielusta. Ja se on, mitä etsin, Scott jatkoi.

Scott on työskennellyt Phoenixin kanssa aiemmin Gladiator-elokuvassa. Siinä hän näytteli ansiokkaasti julmaa keisaria nimeltään Commodus. Kaksikko on tekemässä jälleen yhteistyötä, sillä heiltä on tulossa elokuva Napoleon Bonapartesta. Phoenix esittää Kitbag-nimisessä elokuvassa sodistaan tunnettua ranskalaista valtiomiestä.

– Mikä on Joaquinin versio Napoleonista? Hän maalaa oman muotokuvansa, ja olen paikalla seuraamassa sitä parhaani mukaan – koska sitä minä teen. Varmistan, että näyttelijäkaarti on loistava, Scott päätti.

Kitbag tullaan näkemään Apple TV -suoratoistopalvelussa joskus vuonna 2023.

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa