Guy Pearce: ”Jos vain transnäyttelijät saavat näytellä transhahmoja, eivätkö silloin transnäyttelijät saa näytellä vain transhahmoja?” – Pyysi kysymystään anteeksi

Näyttelijä kysyi ja pahoitteli.

29.3.2023 22:01

Näyttelijä Guy Pearce esitti kysymyksen Varietyn mukaan, jonka myöhemmin poisti anteeksipyynnön saattelemana. Alkuperäisessä twiitissä Pearce pohti, että mikäli vain transnäyttelijät saavat näytellä transhahmoja, eikö se tarkoita sitä, että transnäyttelijät eivät saa näytellä muuta kuin transhahmoja.

”Eikö se rajoita uraasi näyttelijänä? Eikö näyttelijäntyön tarkoitus ole näytellä jotakuta oman maailmasi ulkopuolelta?” Pearce kysyi. Tänään hän poisti twiitin ja julkaisi pitkän anteeksipyynnön.

”Huomaan, että tämä nosti kysymyksiä sukupuoli-identiteetistä roolitusprosessissa, eikä se Twitterin kaltaisessa paikassa ole hyvä idea. Pyydän siitä anteeksi, valtavasti”, Pearce kirjoitti.

Hän sanoo, että aihe on niin hankala ja herkkä, että on parempi keskustella asiasta kasvotusten ajan kanssa, jotta kaikki osapuolet tulevat ymmärretyiksi. Pearce ei myöskään hyväksy minkäänlaista syrjintää elämän osa-alueilla.

”Halusin vain nostaa esiin näyttelemisen määritelmän, en mitään muuta. Heittämällä aiheella vähemmistöryhmää oli tarpeetonta. — En ole asemassa, jossa voisin valittaa reiluudesta, varsinkaan omasta puolestani.”

Pearce sanoo, että häneltä on kysytty 30 vuoden ajan, olisiko hänen rooliaan Priscilla – aavikon kuningatar -elokuvassa näytellä homoseksuaali näyttelijä. Samaa keskustelua käydään nyt transihmisten tapauksissa.

”En usko, että taiteilijoiden tulisi ilmoittaa oma identiteettinsä, seksuaaliset mieltymyksensä, poliittiset kantansa, vammansa tai uskonnolliset vakaumuksensa saadakseen työtä.”

Lisää luettavaa