Harry Potter -tähti paljastaa miksi kieltäytyi kuningattaren myöntämästä arvosta: ”Näyttelijöitä hemmotellaan jatkuvasti”

Näyttelijät eivät hänen mukaansa tarvitse enempää palkintoja.

27.2.2022 11:01

Huffington Post uutisoi, että brittinäyttelijä Jim Broadbent kieltäytyi parikymmentä vuotta sitten kuningattaren myöntämästä OBE-arvosta. OBE on lyhenne sanoista Officer of the Order of the British Empire. Yleensä se arvo myönnetään henkilölle, joka tulevaisuudessa saa sir tai dame -arvonimen.

Broadbent palkittiin vuonna 2002 Oscar-palkinnolla elokuvasta Iris. Samana vuonna hänelle tarjottiin OBE:ta. ”Meitä näyttelijöitä hemmotellaan jatkuvasti. Näyttelijät, jotka saavat näitä palkintoja ovat voittaneet paljon uransa aikana tekemällä sitä mitä he rakastavat – eivät he tarvitse enempää palkintoja”, Broadbent sanoo.

”Kun Richard Eyreltä kysyttiin miksi hän hyväksyi aatelisarvon, hän vastasi turhamaisuuttaan. Kun minulta kysyttiin miksi kieltäydyin, vastasin saman. Turhamaisuuttani. Se ei sovi minulle”, näyttelijä jatkaa. Hän on myös sanonut joskus, että ei pidä Brittiläistä imperiumia juhlimisen arvoisena.

Broadbent on laajasti arvostettu näyttelijä. Hän on näytellyt lukuisissa Mike Leigh’n elokuvissa, sekä muun muassa Harry Potter -sarjassa.

Lisää luettavaa