Huhheijaa! John Wick 4:n ensimmäinen versio lähenteli kestoltaan neljää tuntia

Lopullinen versio on pitkä, muttei kuitenkaan aivan näin pitkä.

23.3.2023 22:30

Eilen Suomen ensi-iltansa saanut John Wick: Chapter 4 on lähes kolmen tunnin toimintapläjäys. Mutta alun perin sen tarina oli vielä lähes tunnin verran pidempi.

Elokuvan ensimmäisen version kokonaiskesto oli hurjat 3 tuntia ja 45 minuuttia.

”Olemme tosilirissä”, kertoo elokuvan ohjaaja Chad Stahelski ajatelleensa ensimmäistä kestoa katsoessaan. Se kuitenkin myös tuntui näin pitkältä, joten jotain oli pakko saada leikattua tarinasta pois.

Ohjaaja ja editoija Nathan Orloff ryhtyivät työhön yrittäen pitää päähenkilönsä aina kaiken kiintopisteenä. Sivuhahmoille annettiin toki omaa kehittelyaikaansa myös ja lopputulos kietoo tekijöiden mukaan kaikkien kaaret napakasti yhteen.

”Sitä vain tiivisti ja tiivisti ja tiivisti. Yhdessä vaiheessa leikkasin pois kaiken, missä hahmot mainitsevat jo sanomiaan asioita uusiksi. Ei ajatusten kertauksia”, Orloff selittää.

Editointi ei ollut pikkujuttu kenellekkään jälkituotantotiimissä. Stahelski pisti jäsenet nimittäin katsomaan koko elokuvan läpi uudestaan jokaisen puolen minuutinkin leikkauksen jälkeen. ”Editointitiimi varmaankin vihaa minua. [Mutta] se oli ainoa tapa varmimstaa, että elokuva etenee oikeaa tahtia,” hän kertoo.

Leikkauspöydälle onnnistuttiin lopulta jäämään reippaasti materiaalia ja sen lopullinen kesto on ”vain 2 tuntia 49 minuuttia.

Alla John Wick: Chapter 4 -traileri.

Lähde: IndieWire, Variety

Lisää luettavaa