Huippuohjaaja haukkuu Sonyn suunnitelmat jakaa sensuroituja versioita elokuvista: ”voivat tunkea ne perseeseen”

Judd Apatow, mies sellaisten räävittömien elokuvien takaa kuten Pineapple Express, 40 v. ja neitsyt sekä Paksuna, ei oikein arvosta Sonyn puheita elokuviensa ”puhtaiden” versioiden jakamisesta digitaalisesti.

14.6.2017 07:39

Sonylla on meneillään testi, jossa studiojätti jakaa omista elokuvistaan ”puhtaita”, eli käytännössä siistittyjä ja sensuroituja versioita normaalin digitaalisen version kyljessä extrana. Näitä ”puhtaita” versioita näytetään muun muassa lentokoneissa ja tv:ssä.

Alla Apatowin vihainen twiitti asiasta:

Apatowin hyvä kaveri, näyttelijä Seth Rogen valitti samasta asiasta viime viikolla. Myös Directors Guild of America (USA:n elokuva- ja televisio-ohjaajien ammattiliitto) protestoi Sonyn suunnitelmia vastaan.

– Ohjaajilla on oikeus leikata omia elokuviaan jokaista ei-teatraalista alustaa varten. Asia on niin yksinkertainen. Tämä rikkoo sopimusta, jonka mukaan ohjaajan leikkaamaa teatteriversiota ei voi leikata uudestaan vastoin ohjaajan suostumusta ja sen jälkeen julkaista se uudella alustalla, DGA:n edustaja sanoo.

Sony julkaisi ”puhtaat” versiot 24:stä vanhasta elokuvastaan, joihin kuuluvat muun muassa Pixels, Ghostbusters, Talladega Nights sekä Aina eka kerta. Sony kertoo saaneensa näiden elokuvien ohjaajilta luvat ”puhtaiden” versioiden levittämiseen.

Kuva: Pineapple Express

Lähde: A.V. Club

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia