Idris Elba ei usko sensuuriin ja pitää rasistisen sisällön poisvetoa harkitsemattomana: ”Kaikkien pitäisi saada kertoa mistä haluavat”

Luther

Näyttelijä kertoo olevansa täysin sananvapauden puolella.

Indie Wire uutisoi näyttelijä Idris Elban haastattelusta, jossa hän kertoo olevansa täysin vanhojen ja mahdollisesti rasististen elokuvien ja tv-sarjojen sensurointia vastaan.

Viime kuukausina muun muassa 30 Rock, Tyttökullat, Konttori ja lukuisat muut sarjat ovat joutuneet esimerkiksi blackface-kohun keskelle ja kyseisiä jaksoja on poistettu striimipalveluista. Myös Tuulen viemää -elokuva poistettiin HBO Maxilta hetkellisesti rasismin vuoksi, mutta elokuva tuli pian takaisin varoitustekstin kera.

Elba pitää sensurointia vääränä keinona. ”Uskon sananvapauteen suuresti. Mutta sananvapauteen kuuluu myös se, että se ei ole sopivaa kaikille. Siksi meillä on ikärajat. Me kerromme, jos joku tietty sisältö on kaikille, kielletty lapsilta, tai alle 15-, tai 18-vuotiailta. Rasististen teemojen sensurointi, jaksojen poisveto… Odotas, minusta katsojien täytyy tietää, että ennen tehtiin tällaisia ohjelmia.”

Näyttelijän mukaan sensurointi on erityisen harkitsematonta tänä aikana. ”Minusta ihmisten pitäisi tietää, että sananvapaus on hyväksyttyä, mutta yleisön pitäisi tietää mihin ovat ryhtymässä. En usko sensuuriin. Uskon, että kaikkien pitäisi saada kertoa, mistä haluavat kertoa, koska loppujen lopuksi olemme tarinoiden tekijöitä”, Elba kertoo.

Hänen mukaansa varoitukset ennen ohjelmia olisivat soveliaita.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut