Ikinuori näyttelijäkaunotar Drew Barrymore täytti 48 – tältä hän näyttää nykyään

Melkein henki lähti, ennen kuin elämä löysi raiteensa.

22.2.2023 08:30

Elokuvasta E.T. jo kuusivuotiaana tähteyteen ponnistanut Drew Barrymore täyttää tänään 48 vuotta. Näytteleminen valikoitui hänen ammatikseen luonnostaan, sillä hän syntyi näyttelijäperheeseen, ja hänen kummitätinsä on Sophia Loren ja kummisetänsä Steven Spielberg.

Barrymoren elämä ei ole ollut pelkkää onnea ja autuutta, sillä hän sotkeentui huumeisiin ensimmäisen kerran jo 10-vuotiaana. Sen jälkeen hänellä oli ensimmäinen vieroitusjakso 13-vuotiaana, ja hän vietti 18 kuukauden hoitojakson mielisairaalassa. 14-vuotiaana hän yritti itsemurhaa, jonka jälkeen koitti jälleen vieroitusjakso.

Villejä aikoja riitti, mutta hän sanoi aikoinaan arvostavansa virheitään, sillä ne tekevät hänestä sen henkilön, joka hän on nykyään.

– Minun täytyi opetella moni läksy itsekseni. Mutta en ollut koskaan paha ihminen, en koskaan vahingoittanut ketään, Barrymore tuumi.

Hän sanoi monen muunkin ihmisen käyvän elämässään läpi kokeilevan vaiheen, mutta se ei vain päädy julkisuuteen. Vuonna 1995 Barrymore perusti Flower Films -nimisen tuotantoyhtiön, jonka jälkeen hänen elämänsä alkoi kehittyä parempaan suuntaan.

1990- ja 2000-luvuilla hän näytteli monissa tunnetuissa elokuvissa, joihin kuuluvat muun muassa Charlien enkelit, Pakko olla in, Aina eka kerta, Donnie Darko, Batman Forever, Ikuisesti sinun ja kauhuhitti Scream. joka aloitti kokonaisen elokuvasarjan.

Hän voitti Screen Actors Guild -palkinnon ja Golden Globe -palkinnon roolistaan elokuvassa Grey Gardens. Viime aikaisiin töihin kuuluu rooli koomisessa, Netflixin kauhusarjassa Santa Clarita Diet.

Monessa mukana oleva Barrymore vetää näyttelijätöiden ohella ohjelmaa The Drew Barrymore Show, ja hän toimii elokuvien ja tv-sarjojen tuottajana. Lisäksi hän on mukana meikki- parfyymi- ja silmälasibisneksessä. Hänen muihin liiketoimiinsa kuuluvat viinit ja vaatteet. Lisäksi hän on julkaissut omaelämäkerrallisia esseitä.

Tulevia näyttelijätöitä hänellä ei ole listattuna IMDb:ssä lukuun ottamatta lyhytelokuvaa Jackpot, jossa hän on mukana omana itsenään. Näyttelemisen sijaan hän toimii tuottajana tv-sarjassa Blooms sekä elokuvassa Surrender Dorothy.

Drew Barrymore on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Liam Hemsworth syväväärennettiin Henry Cavillin tilalle – tältä uusi Witcher näyttää – Episodi.fi

Lähde: XposéBiography, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia