Illalla tv:ssä: Isoisän kuolema synnyttää jännitteitä perheessä – Johnny Deppin uuden leffan ohjaajan draama

IMDb-arvosana on 5,9.

7.6.2023 07:30

Illan tv-tarjonnassa on draama Perintö (2020).

Neigellä on läheinen suhde äidinisäänsä Emiriin, joka on kasvattanut hänet. Neige vierailee tämän luona päivittäin, kunnes Emirin viimeinen päivä koittaa.

Isoisän kuolema synnyttää identiteettikriisin Neigessä ja perheen jännitteet korostuvat entisestään. Perintö on ranskalaisohjaaja Maïwennin koskettava ja tarkkanäköinen perhekuvaus suvusta, perinnöstä ja menetyksestä. Elokuva perustuu hänen omaan elämäänsä.

Ohjaajana Maïwenn, joka ohjasi myös Johnny Deppin uuden elokuvan Jeanne Du Barry. Näyttelijöinä Fanny Ardant, Louis Garrel, Dylan Robert, Marine Vacth sekä Caroline Chaniolleau.

Episodi antoi arvostelussa elokuvalle kolme tähteä:

”Ensimmäinen puolisko on perhedraamaa, jossa menetyksen kohtaaminen johtaa koskettaviin hetkiin mutta myös samastuttavaan komediaan, kun jotkut surun ilmentymät alkavat huvittaa sitä kokeviakin.

Toinen puolisko on ohjaaja-käsikirjoittaja ja pääosan esittäjä Maïwennin aikaisemminkin elokuvissaan harrastamaa omaelämäkerrallisuutta. Itsereflektion ulkopuoliselle seuraajalle vaikeista isä- ja äitisuhteista kumpuava ”rakastan sinua mutta vihaan sinua” -jankkaaminen alkaa käydä ranskalaiselokuvien parodiasta.”

Tulevat lähetykset:

  • Ke 07.06.2023 klo 21.30, Yle Teema & Fem

Lue myös: Rillit huurussa -tähti Kaley Cuoco oli menettää jalkansa – pimitti tiedon pomoltaan – Episodi.fi

 

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa