Illalla tv:ssä: Legendaarinen seikkailuelokuva käynnisti satojen miljardien dollareiden bisneksen – jopa ohjaaja odotti floppia

Klassista katsottavaa tarjolla.

Tänään nähdään televisiosta legendaarinen avaruusseikkailu Tähtien sota – tai vaihtoehtoisesti nykyiseltä nimeltään Star Wars: Uusi toivo.

Elokuvassa nähdään nuori maalaispoika Luke, joka haluaa olla jotain suurempaa. Tähän tarjoutuu tilaisuus, kun hän tapaa salaperäisen vanhan miehen, Obi-Wan Kenobin.

Kenobi kertoo pojalle tämän isästä sekä menneistä suurteoista. Karmean sattuman kautta Lukella ei lopulta olekaan muuta vaihtoehtoa kuin lyöttäytyä Kenobin kelkkaan. Tämän jälkeen hänen eteensä avautuu uusi universumi vaaroineen ja uusine haasteineen.

Yllättävää kyllä, kukaan ei aikoinaan uskonut elokuvaan – ei edes George Lucas, sen ohjaaja-käsikirjoittaja. Hän lähtikin ensi-iltaan osallistumisen sijaan lomailemaan Havaijille ystävänsä Steven Spielbergin kanssa. Pian totuus valkeni heillekin, kun uutiset kortteleita kiertävistä jonoista kiirivät maailmalle.

Elokuva voitti kuusi Oscaria, mm. parhaasta lavastuksesta, erikoisefekteistä ja musiikista. Se nähdään Neloselta tänään 7.4.2019 kello 22.05.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut