Illalla tv:ssä: Loistava sotaelokuva – näyttelijätär haukkui armotta leffan tähden

IMDb-arvosana 7,2.

Tänään nähdään televiosta Troijan sodasta kertova elokuva Troija (2004).

Historiallisessa toimintaelokuvassa Troijan prinssi Paris kaappaa kauniin Helenan itselleen, ja kaksi kansakuntaa ajautuu sotaan, jonka sankarit muistetaan vielä vuosituhansienkin päästä.

Leffassa nähdään legendaarinen Peter O’Toole. Saksasta kotoisin oleva näyttelijä Diane Kruger ei muistele kovinkaan lämmöllä hänen kanssaan näytellyttä, jo edesmennyttä tähteä.

– Se oli aika syvältä. Hän on kuollut, joten voin sanoa sen. Hän ei ollut mikään miellyttävin henkilö, Kruger sanoi.

Tähti ei suinkaan lopettanut tähän, vaan latasi vielä rankempaa tekstiä O’Toolesta.

– Hän oli pelkkä juoppo – ja Peter O’Toole. Tiedätkö, hänellä oli kaksipäiväinen rooli ja minä näyttelin Troijan Helenaa – ja hän oli Peter O’Toole. Hän halusi varmistaa, että kaikki tiesivät, että hän on Peter O’Toole. Hän pystyi hädin tuskin kulkemaan portaissa ja kuvasimme paikassa, jossa piti kävellä noin 100 askelta ylös, Kruger tykitti.

– Kaikki luulivat, että hän kuolee saman tien, koska hänen piti kulkea portaat ylös. Hän oli hyvin vanha ja hyvin juovuksissa, Kruger päätti.

Peter O’Toole muistetaan ehkä parhaiten Lawrence of Arabia -elokuvasta. Tähti oli kahdeksan kertaa ehdolla Oscar-palkinnon voittajaksi. Vuonna 2003 näyttelijä voitti elämäntyö-Oscarin. Hän menehtyi joulukuussa 2013 81-vuotiaana.

Troija näkyy Hero-kanavalta tänään 12.11.2019 kello 21.00.

Lähde: Just Jared

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Vastaamalla näet muiden vastaukset.