Kahdeksan Oscarin ehdokas veti pahan pojan roolia koko elämänsä? Saattoi jopa esittää humalaista imagonsa vuoksi

Ainakin näin päättelee tähden uusi elämäkerturi.

Kirjailija Alexander Larman on kirjoittamassa elämäkertaa kahdeksan Oscarin ehdokkaasta Peter O’Toolesta.

Arabian Lawrence ja Leijona talvella -tähti tuli tunnetuksi pahan pojan imagostaan, joka sisälsi paljon huonoa käytöstä ja alkoholia. Larman kuitenkin uskoo, että tämä kuva tähdestä on ”massiivisen liioiteltu”.

”Tietysti hän joi, hän joi ylenpalttisesti. Mutta en usko, että suuri osa hänestä kerrotuista tarinoista on totta. Hän piti näiden tarinoiden luomisesta, koska hänen oli paljon helpompi näytellä metelöitsijän roolia”, Larman kertoo The Guardianille.

Tähän lopputulokseen hän on tullut sen jälkeen, kun oli päässyt käsiksi vuonna 2013 kuolleen tähden arkistoihin. O’Toole oli itse järjestellyt arkiston viimeisen päälle. Myös näyttelijän ystävien, kollegoiden ja muiden läheisten haastattelut antavat ymmärtää ettei hän ollut aivan niin villi kuin annettiin ymmärtää.

Eräs kollega muistelee, kuinka O’Toole ”esitti olevansa humalassa, huusi juttuja ja oli yleisesti epäkorrekti”. Lerman on tullut johtopäätökseen, ettei mikään viittaa siihen, että puhuttaisi miehestä jonka sanottiin olevan niin humalassa ettei olisi tiennyt mitä oli tekemässä. ”Kaikki nämä fantastiset tarinat, joista suurin osa paljastui jossain talk show’ssa ja jotka ovat siitä vielä jalostuneet…”

Hän huomauttaa, että O’Toole oli älykkäämpi ja herkempi mitä yleisesti ajatellaan. ”Hän kirjoitti vilpittömästi näyttämö- ja valkokangasurastaan, mutta niitä ei olla koskaan julkaistu ja ne löytyvät hänen arkistostaan.”

Kuva elokuvasta Arabian Lawrence

 

Aiheeseen liittyvät jutut